Budapest
1162 Állás u. 2.
telefon: 1/409-4409
fax: 1/409-0854
Weboldal: http://www.pasztortuz.hu
Cégleírás:
A kezdetek
A Mailinger házaspár 1940-ben alapította első tésztaüzemét. Kiváló minőségű házitésztájuk széles körben ismertté tette az "Eszter házitészta" márkanevet. 1951-ben az államosítások miatt az üzemet bezárták, mert nem kívánták állami tulajdonba adni.
Átalakulások
A Mailinger házaspár lánya, Mailinger Eszter és férje, Papp László indította újra az üzemet, 1971-ben. Mivel az eredeti gépeket sikerült megőrizni, azokat is fel tudták használni az üzem létrehozásában, amely a Szilasmenti MgTsz melléküzemágaként indult újra. Az új üzem kizárólag tarhonyát gyártott, melyet akkoriban a Füszért vállalatok vásároltak fel. A rendszerváltás idején az üzem kivált a Tsz-ből, és önálló céggé alakult, Pásztortűz Kft. néven, melynek tulajdonosai Papp László és neje voltak. Az új vállalkozás számtalan beruházást hajtott végre, új termékekváltozatok bevezetésétől új csomagolóanyagok terveztetésén át nagyszabású technológiai fejlesztésekig. A családi helyzet változásával előbb nagyobbik fiuk, Papp Román lett társtulajdonos, majd később öccse, Papp Mihály. Jelenleg a cég tulajdonosa és ügyvezetője Papp Lászlóné és Papp Mihály.
EU-csatlakozás, lehetőségek
Magyarország csatlakozása az Európai Unióhoz új lehetőségeket tár fel a Pásztortűz Kft működésében is. Bár a tarhonya elsősorban magyar étel, számítunk rá, hogy könnyebben eljutunk azokhoz a fogyasztókhoz is, akik már megimerték a magyar konyha eme jellegzetes ételét, vagy fogékonyak a számukra új, nemzeti ételek megismerésére. Bízunk abban is, hogy az uniós jogharmonizáció tisztább versenyhelyzetet teremt a magyar piacon is, támogatva a jogkövető piaci magatartást, megkövetelve a magas minőségű élelmiszerek előállítását.
Küldetésünk
Cégünk küldetése, hogy megőrizze a magyar étkezési kultúra egy fontos elemét, és megismertesse azt a fiatalabb korosztályokkal is. Ennek érdekében vezetünk be új, könnyebben elkészíthető termékeket, és ezért fogunk folyamatosan receptekkel, tanácsokkal szolgálni vásárlóinknak. Célunkat természetesen csak a legmagasabb minőségi követelmények kielégítése mellett érhetjük el, ezért csak a legjobb minőségű alapanyagokkal dolgozunk, szakképzett munkaerővel és átfogó minőségbiztosítási rendszer felügyelete alatt.
Kulcsszavak: csigatészta , élelmiszeripar , házi tarhonya , házi tészta , tarhonya , tésztagyártás , tésztaipar