Automatikus bejelentkezés
belépés

Győri Városi Művészeti Múzeum

Győr
9021 Király u. 17.

fax: 96/322-695
telefon: 96/322-695
e-mail: artmuz@t-online.hu

Weboldal: http://www.dsy.hu/gyorvmm/

Cégleírás:
A Városi Művészeti Múzeumot 1994. szeptember 15-én alapította Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata azzal a céllal, hogy szakszerűen gondozza, dolgozza fel, fejlessze tovább, publikálja és mutassa be állandó és időszaki kiállítások keretében a város képző- és iparművészeti gyűjteményeit. E gyűjtemények közé tartozik a korábban városi tulajdonba került Borsos Miklós- és Kovács Margit-művészeti hagyaték, a 33 éve működő Győri Művésztelep nemzetközi képzőművészeti gyűjteménye, az Oxigén Biennálé Alapítvány által gyűjtött kortárs nemzetközi grafikai gyűjtemény, Váczy Péter frissen megvásárolt magángyűjteménye, és a hagyaték útján Győrbe kerülő, nagyhírű Radnai- gyűjtemény.
A Városi Művészeti Múzeum 1994. november 11- én nyitotta meg kapuját a nagyközönség számára a Magyar Ispita néven ismert, gyönyörű műemléképületben.
Első kiállítását Váczy Péter történészprofesszor magángyűjteményéből és a Radnai-gyűjteményből rendezte.
A következő év elejétől a múzeológiai munka megszervezése és folyamatos végzése mellett állandó kiállítást rendezett a Váczy Péter gyűjteményből és időszaki kiállításokat szervezett saját anyagából, valamint a múzeumnyitástól megkezdett műtárgygyarapító tevékenység eredményeinek, illetve a helyi és a Győrből elszármazott, továbbá a testvérvárosokban élő művészek munkásságának és - kiemelt múzeológiai feladatkörén belül - a kortárs magyar, közép-európai és egyetemes képzőművészet jelentős alkotásainak bemutatására.
Az intézmény 1997-ben új képtárral bővült, amely többszintű kiállítási területével, speciális raktáraival, jól felszerelt restaurátor műhelyével, korszerűen berendezett munkahelyeivel és új munkatársaival megfelelő feltételeket biztosít a mára már 4200 m2 kiállítási alapterülettel rendelkező múzeum működése számára.
1998. január 1-től végleg a múzeumhoz került a Borsos Miklós szobrászművész életművét bemutató és a Kovács Margit kerámiaművész hagyatékából rendezett állandó kiállítás teljes anyaga és épületei, valamint a Nemzetközi Művésztelep szervezése, a győri Alkotóház működtetése és az évezred első évétől a Győri Grafikai Műhely.A megnövekedett feladatokkal arányosan nőtt a múzeum költségvetése, amelyet továbbra is a Városi Önkormányzat biztosít.

Kulcsszavak: állandó kiállítás , kerámia , kiállítás , múzeum , múzeumpedagógiai oktatás

Győri Városi Művészeti Múzeum fotók