Automatikus bejelentkezés
belépés

Lehetősége nyílik rá, hogy keresését az Önhöz közelebb eső találatok szerint rendezze. Nem kell mást tennie, mint ezen az oldalon bejelölni helyzetét és a kereső az Önhöz légvonalban legközelebb eső találatokat fogja előnyben részesíteni.

10 db találat

vadaspark

kifejezésre
1

vadaspark keresőszóval kapcsolatos cégek részletes listája és elérhetőségei a tudakozo.hu online rendszerében.

 • 1. Pilisi Parkerdő ZRt.

  Weboldal: http://www.parkerdo.hu

  "Budapest és környékének zöld tüdeje."

  10.000.000 látogató évente,
  országosan kiemelkedő természetvédelmi szempontú erdőkezelés,
  több százezer erdei iskola résztvevő,
  negyven éves szakmai tapasztalat.

  Mindezt jelenti a Pilisi Parkerdő.
  Sőt, még ennél is sokkal többet:
  egyedülálló természeti értékeket,
  felejthetetlen családi kirándulásokat,
  egészséges életmódot,
  a természet harmóniáját, amely megnyugtatóan veszi körül rohanó városi mindennapjainkat.

  Erdeink:
  Változatos tájon, változatos erdőállományokat kezel a Pilisi Parkerdő.
  Fenséges bükkösök és kopárokat termővé tevő feketefenyvesek, üde gyertyános tölgyesek és száraz karsztbokorerdők, telepített akácosok és természetes ligeterdők váltják egymást szinte egyik lépésről a másikra.

  A változatos erdőállomány sokszínű élővilágnak kínál élőhelyet. Ennek a bonyolult, kölcsönhatások egész láncolatára épülő világnak a gondozása komoly felelősséget jelent. Ennek a felelősségnek a tudatában végezzük mindennapi munkánkat, amelyben ötvözzük az erdők kezelésében megkívánt összes - természetvédelmi, rekreációs és gazdasági - szempontot.

  Kirándulóknak:
  Normafa, Rám-szakadék, Dobogókő, Kárpát-forrás, Holdvilág-árok - számtalan ismert és kevésbé ismert kirándulóhely található a Pilisi Parkerdőben.

  De merre is induljunk? Hogyan készüljünk fel az útra? Találunk-e parkolót? Hová és hogyan szervezzünk családi kirándulást vagy éppen céges összejövetelt? Mindezen kérdésekre választ találnak a bal oldali menüpontok között. A legfontosabbat azonban már most jegyezzük meg! Az erdőben mi emberek vendégek vagyunk - viselkedjünk is benne vendéghez illő, kellő tisztelettel!

 • 2. Gyulaj Zrt.

  Weboldal: http://www.gyulajrt.hu

  A színpompás panorámát megjelenítő jellegzetes dunántúli táj ? mely észak- és nyugat-Tolna erdőtömbjeit alkotja ? erdészeti és vadászati kezelését a Gyulaj Zrt. végzi. A közel 24 000 ha-on elterülő sokszínű dunántúli vegyes lomberdők kitűnő élőhelyet biztosítanak az itt élő értékes gímszarvas, vaddisznó és őz állomány számára. A terület gazdag élővilágát megcsodáló természetrajongók, vadászok nem is sejtik, hogy a szelíd hajlású tolnai dombok és völgyek megnyerő látványa mellett milyen gazdag történelmi múltra tekint vissza e vidék. Az elmúlt két évszázadban napjainkig is méltó vadászati világhírnévre tett szert a gyulaji erdő, melynek felbecsülhetetlen értékű nemzeti kincse a szinte vadászati fogalommá vált dámállománya, mely mind egyedszámában, mind trófeaminőségében egyedülálló.

 • 3. Miskolci Állatkert és Kultúrpark

  Weboldal: http://www.miskolczoo.hu

  A Miskolci Állatkert és Kultúrpark városunk egyik leglátogatottabb létesítménye, népszeru turisztikai látványosság, évente 100 000 vendég keresi fel. Jelenleg közel 150 állatfaj több mint 600 egyedét mutatjuk be. A hazai fauna képviseloi mellett számos egzotikus állatot is láthat nálunk. Ha még nem tudja, de kíváncsiak arra, hogy mi is az aratinga, a koati, a pekari, a gereza, a guanakó, a hucul, vagy a karakál?, akkor feltétlenül jöjjön el hozzánk, ismerkedjenek meg velük és társaikkal: Gabival a barnamedvével, Zénóval a bengáli tigrissel és két felnott kölykével, a párduc családdal, a szurikáta csapattal, továbbá struccokkal, emukkal, kengurukkal, farkasokkal, különféle hiúzokkal, szarvasokkal, papagájokkal, majmokkal, háziállatokkal? Arra törekszünk, hogy minél több hazai és egzotikus állatfajt, -fajtát mutassunk be látogatóinknak, hogy ízelítot kaphassanak a fajok sokféleségébol, a biodiverzitásból. Célunk, hogy olyan állatbemutatóvá váljunk, mely nem csak a hazai társintézményekkel, de az Európai Unió legfejlettebb tagállamainak állatkertjeivel is felveszi a versenyt.Ezért olyan állatkert kialakítására törekszünk, mely
  földrészenkénti csoportosításban, természetszeru környezetben mutatja be a kontinensek állatvilágát. Olyan bemutatóhelyeket ? pl. társas kifutókat - szeretnénk kialakítani, melyekben az együtt élo fajok természetes viselkedésének megfigyelésére is lehetoség nyílik. Ugyanezt próbáljuk meg elérni állataink környezetének gazdagításával is.
  Mindezekkel párhuzamosan folytatjuk állat-, természet- és környezetvédelmi programunkat, a környezettudatos életfilozófia terjesztését, a természettudományos ismeretterjesztést. Az oktatás és a nevelés az a két terület mely átszövi teljes tevékenységünket. Ennek megfeleloen egyéni látogatóink parkunk információs táblarendszerén keresztül ismerkedhetnek meg állatainkkal, megnézhetik a látványetetéseket, bemutatókat, melyek során felmerülo kérdéseikre is választ kaphatnak legfelkészültebb dolgozóinktól. Akik pedig még inkább szeretnének megismerkedni a park, s így az állatok életével, azokat önkéntesként várjuk szeretettel. Az elore bejelentett csoportoknak szakvezetést is biztosítunk. Az oktatás terén kiemelten foglalkozunk a gyerekekkel az óvodásoktól a középiskolásokig bezárólag. Oket ? tanulmányaikhoz kapcsolódó ? tematikus vezetésekkel, eloadásokkal, zoo-tanórákkal várjuk (illetve megyünk mi el az oktatási
  intézményekbe élo ?szemléltetoeszközeinkkel?), nyáron pedig zoo-napközibe jelentkezhetnek. A biológiából középszintu érettségire készüloknek lehetoséget és segítséget nyújtunk projektmunkájuk kidolgozásához.
  A zoopedagógiai módszerek alkalmazása révén egyre szélesebb rétegekhez jut el hitvallásunk, s egyre több helyen talál megérto fülekre. Remélem, sikerült felkeltenem érdeklodésüket! Jöjjenek el hozzánk, ígérem, a kirándulás igazi élmény lesz minden korosztály számára!

 • 4. Szent Anna Panzió és Étterem

  Weboldal: http://szent_anna_panzio_es_etterem.tudakozo.hu

  A Szent Anna Panzió és Étterem a Börzsöny lábánál, Budapesttől 50 km-re egy háborítatlan, festői szépségű, svábok lakta településen, Berkényen található.
  Az itteni lakosok szorgalmát, munkáját dicsérik a falut körülvevő biogyümölcs ültetvények, melynek számos termését étlapunkon is megtalálhatják.
  E mellett magyar és helyi sváb specialitások bő választéka várja az ínyenceket.
  A hangulatosan, stílusosan tíroli jelleggel berendezett étterem és bár mellett kellemes kis kerthelyiség is várja a vendégeket.
  A szállodai részben 12 igényesen kialakított szoba (2,3 illetve 4 ágyas) áll vendégeink rendelkezésére,
  ebből 2 régi stílusú, parasztházba illő. A szobák színes televízióval, minibárral és külön zuhanyzóval vannak ellátva.
  A panzióban igény szerint szauna, szolárium és gyógymasszázs is igénybe vehető. Ez az a hely ahol mindent megtalál pihenést, szórakozást és felfrissülést. A hegyek által határozott tiszta, jó levegőjű faluban sokféle lehetőség nyílik a szabadidő eltöltésére.

  Nyáron:
  -csónakázás, séta a tónál
  -lovaglás terepen, pónin illetve lovashintón
  -az erdő gazdag vadállomány lehetővé teszi a vadászatot is
  -teniszezés
  -gyepes labdarugópálya
  -horgászat a tavon
  -kerékpártúrák és gyalogtúrák a Börzsönyben
  -vadaspark

  Télen:
  -lovasszán
  -korcsolyázás
  -szánkózás a közeli dombokon

  A környéken sok történelmi látnivaló van. A közelben megtalálható a nógrádi és a hollókői vár, Berkénytől 20 percre.


  Szolgáltatások a szálláshelyen:

  Masszázs*Szauna*Szolárium*Focipálya*Teniszpálya* Lovaglás*Tradicionális konyha*Vegetáriánus konyha* Svédasztal*


  Tel:+36-35/362-078
  Fax:+36-35/362-323
  Mobil:+36-30/481-1455

  Nyitva tartás:2005.01.01.-2005.12.31.

 • 5. Vadaspark Étterem

  Weboldal: http://www.millenniumboat.com/vadaspark_main.php

  Cégünk a vendéglátás területén tevékenykedik.

 • 6. Szegedi Vadaspark

  Weboldal: http://www.zoo.szeged.hu

  A Szegedi Vadaspark az ember és a természet találkozási helye kíván lenni, ahol mindenki megismerkedhet a távoli, egzotikus tájak különleges, ritka állataival éppúgy, mint a hazai élővilág ezernyi titokzatos csodájával. Állatkertünk tagja az EU.-i Állatkertek Szövetségének /EAZA/ , valamint tagja a Világ Állatkertjeinek Szövetségének /WAZA/ . Mi végezzük a fehérarcú selyemmajmocska fajkoordinációját.

 • 7. Katharina Hof Panzió

  Weboldal: http://www.hotels.hu/katharina_hof

  A Katharina Hof Panzió Magyarország legnagyobb nemzeti parkjának szélén található. A Katharina Hof Panzió falusi stílusban épült és ötvözve lett a magyar hagyományos építészet jegyeivel, valamint modern komfortos berencezéssel.
  Mélyen Tisztelt Hölgyeim és Uraim,
  nagy örömünkre szolgálna ha Önt is üdvözölhetnénk a fürdő-gyógyhelyen, Hajdúszoboszlón a Katharina Hof panzióban, mely Magyarország legnagyobb nemzeti parkjának szélén található. A Katharina Hof falusi stílusban épült és ötvözve lett a magyar hagyományos építészet jegyeivel, valamint modern komfortos berendezéssel.
  A ház áttekinthető nagysága és varázsa lehetővé teszi, hogy a vendég otthonosan érezze magát. A ház 19 duplaágyas szobával zuhanyzóval, vécével rendelkezik, a szobák színes TV-vel (műholdas program)Minibáral és telefonnal vannak felszerelve. 8 szobához erkély tartozik, 2+1 ágyas kétszobás apartman is áll vendégeink rendelkezésére. A házhoz tartozik egy nagy kert grillsütővel, szökőkuttal szép füves parkkal kertitóval és egy minivadasparkal.

  A házban bérelhető kerékpár, napozóágy, horgászfelszerelés és horgászjegy.
  További szervízszolgáltatás: kirándulás, sporttevékenység igény szerint. A német üzemeltető gazdasági társaság és a helyszínen található generál Manager mindent megtesz annak érdekében, hogy kívánságaikat és igényeiket maradéktalanul kielégítsék.
  A ház étterme folyamatosan nyitva tart. A kínálatában szerepelnek tájjellegű és nemzetközi ételek, vad és hal specialitások. Tavasztól Őszig hetente grillezésre kerül sor, bográcsban főt pörkölt szabadtüzön készült rablóhússal a kinálatban.
  A Katharina Hof Magyarország legnagyobb fürdője közvetlen szomszédságában található, 3 számú bejárattól 100 méterre. A gyógyfürdő nemzetközi hírnevét a speciális reumabetegségek kezeléséről és 70 éves tapasztalatának eredményei után kapta. További információért kérjük forduljon az L.R.S.Kur-Reisen-gmbH.-hoz 10405 Berlin, Frankfurter Alle 40. Tel.: 0049 30 4483902, vagy direkt a panzióhoz Katharina Hof 4200 Hajdúszoboszló, József Attila 38. Tel.: 0652 363201. fax: 52/270741
  A Katharina Hof személyzete örül az Ön látogatásának.

 • 8. Budakeszi Vadaspark

  Weboldal: http://www.vadaspark-budakeszi.hu/

  Nyitvatartás: Hétfőtől péntekig reggel 9:00-től 17:00-ig
  Hétvégén és ünnepnapokon reggel 9:00-től 18:00-ig tartunk nyitva

 • 9. Abonyi Vadaspark

  Weboldal: http://www.maganzoo.fw.hu

  A Park létrehozásának ötlete valamikor 1990 után fogalmazódott meg Tóth Tibor magánvállalkozó fejében. A művészeti végzettségű fiatalember akkor még nem gondolta, hogy a rengeteg ellenkezés, ellenzés és rögös kezdet olyan elismert és látogatott szabadidőparkot eredményez majd, mint ami a jelen helyzet 2008-ban.

  1992 év környékén kopogtattam be mint magánvállalkozó az abonyi polgármesterhez azzal az ötlettel, hogy szeretnék Abonyban egy Állat- és Szabadidőparkot létrehozni. Az akkori polgármester örült az ötletnek, és nemsokára a testület elé terjesztette. Valahonnan innen indul az abonyi Állat- és Szabadidőpark rögös útja. A kezdetek nagyon nehezen indultak. Az akkori abonyi vezetés életképtelennek tartotta az ötletet. Három évig harcoltam azért, hogy bebizonyítsam: a szándékom tiszta és megvalósítható. Három év elteltével új vezetés állt fel Abony város élére, ugyanazzal a polgármesterrel. Újra előterjesztette ötletemet, amiben ő nagy fantáziát és Abony jövőjét illetően sok-sok lehetőséget látott. Sikerült. Igaz, hogy iszonyú megaláztatások értek, bántó, sértő feltételezések láttak napvilágot, de be kellett bizonyítanom az ellenzőknek, hogy igenis óriási az ötlet.

  1997-re már bekerítettük az akkor még átláthatatlan, gazos erdőt, amit a helyi lakosság szemétlerakóként használt. Volt itt teherautószám autógumi, elhullott állattetem, építési törmelék és még sorolhatnám. Lassan, a család erejével elkezdtünk takarítani, kialakítottuk az állatok kifutóit és az utakat, valamint megépítettünk egy kisebb istállót. Ahogy ezek megvoltak, betelepítettünk egy szürkemarhát, kecskéket, lovakat, kulánt, egy majmot, szamarat és néhány tollas jószágot. Ebben az évben május elsején elindult első majálisunk, úgy értékelhetem, sikerrel. Mivel folyamatosan értek támadások, megaláztatások, továbbra is nagyon nehéz volt előre haladni. Emlékszem, akkoriban két éven keresztül teljesen ingyenesen lehetett bejárni. Az abonyi gyerekek díjtalanul lovagoltak, simogatták az állatokat. Nagyon nagy energiát emésztett fel a bizonyítani akarásom.

  Nagy Áttörést a 2000-es év hozott. A belépődíj bevezetése után az eltelt 3-4 év alatt egyre tisztább és szebb lett a Park. A Magyar Állatkertek is felfigyeltek ránk és kínáltak fel eladásra állatokat. Ez az év volt az, mikor a Duna-Ipoly Nemzeti Park működési engedélyt adott ki országunkban az első magánállatkertnek. Ez volt az abonyi MAGÁNÁLLATKERT, Show ZOO, később MAGÁN ZOO, ahogy ma is hívják. Jöttek a vendégek, és minden évben valami új állattal leptük meg a hozzánk érkezőket. Jöttek struccok, emuk, lámák, antilopok, zebrák, majmok, ormányos medvék, afrikai sörényes juhok; nőtt a számuk a szürkemarháknak, a szamaraknak, a majmoknak, a kecskéknek, az erdei vadaknak. 2004-re elértük a 30 000 fő látogatót. Ekkorra megértem arra, hogy életem álmát megvalósítsam: legyen egy oroszlánom. Felkutattam a magyarországi szaporulatot, és a legszebbek - azaz amelyek nekem legjobban tetszettek - a nyíregyházi Állatkertben voltak. Meg is beszéltük, hogy megvásárolom őket. (Egy fiút és egy lányt) De ekkor újra indult a kalamajka. A felettes szervünktől kértem egy állásfoglalást, hogy létrejöhet-e az oroszlán üzlet közöttem és a Sóstó Zoo között. Ők úgy látták, hogy akadálya nincs, ha megépülnek azok a létesítmények, amelyeket a törvény előír az állatok fogadására. Senki nem hitte, hogy lesz pénz és erő ezek kivitelezésére. De mégis megépültek. Az engedélyezést több szakhatóság is elutasította. Azzal érveltek, hogy veszélyt jelent Abony lakosságára az oroszlán pár. Máshol miért nem? Nem adtam fel. Benne volt rengeteg pénz, energia, ennek mennie kell. Közben még az állatok sem érkeztek meg, de már lakossági feljelentések, az önkormányzat részéről vizsgálatok lassították a folyamatot.

  Három hónap elteltével már a nyíregyháziak sem hitték, hogy hozzám kerülhetnek az állatok. Újabb kérelmek, elutasítások. Újból jöttek a szakhatóságok, mértek, felmértek, újra átnéztek mindent. Közben én megjártam már a minisztériumokat és amit lehetőségeim csak engedtek. Már majdnem feladtam, mikor egy ügyvéd jó ismerősön - szinte barátom - mellém állt és utána nézett, mi az ok. Vizsgálta más állatkertek működését, más megyék szakhatóságainál érdeklődött. Mivel minden rendben volt, már elég volt egy hivatalos levél és megvolt az engedély.

  2005. március 18-án hazaszállítottuk a két állatot. Kilenc hónaposak lettek mire hozzánk kerülhettek. Nagyon nehezen mertem kiengedni őket a szállítóládából, mert már szinte én is elhittem a huzavona miatt, hogy majd kiszabadulnak. Néhány nap alatt megszokták a helyüket. Két héttel később már tudták, hogy tőlem várhatják a táplálékot.

  Rengeteg televíziót, napilapot értesítettem, és néhányan jelentkeztek is. Segítségükkel olyan hírverést sikerült kreálni a parknak, hogy húsvétkor tömegek álltak a kapunk előtt és elmondhatatlan öröm volt bennem látva a sok - talán - elégedett vendéget. Azt hiszem, ez volt az a pont, mikortól komolyan kezdték venni ezt a kis állatkertet. Egyre több látogató jött. 4-5000 vendéggel pörögtek a majálisok, ugyanakkor a többi nap a nyugalom miatt látogattak. Kedvelt kirándulóhelye az óvodáknak, iskoláknak, nyugdíjas kluboknak, valamint nálunk rendeznek névnapokat, osztálytalálkozókat, babazsúrokat. Ezek mellett minden szolgáltatás működik, ami a honlapon megtalálható.

  Mára már jó a kapcsolat a szakhatóságokkal, az állattartó gazdákkal, a Magyarországon és külföldön működő állatkertekkel. Mind-mind elismeri munkánkat. Egyedül a település első embere - bár azóta már más - nyilatkozik úgy, hogy nagyon örül, hogy működünk, de ő nem érzi, hogy ez Abonynak nagy előnyére válna. Hírnevet hoz Abonynak, de mást nem. Talán ennek a véleménynek és hozzáállásnak is köszönhető, hogy ezt a parkot MINDENFÉLE ÁLLAMI, ÖNKORMÁNYZATI és EGYÉB TÁMOGATÁS NÉLKÜL építettük és működtetjük.

  Gyerekkori álmom, hogy egyszer hasonlókat élhessek át, mint Joy Adamson és George, akik Elzáról, az oroszlánról több könyvet is írtak. A 2007-es év hozta meg életem egyik álmát. A Nyíregyházáról származó oroszlánpár kölyköket várt. Június 23-án megszületett Mungo a kisoroszlán. Igazi sztár lett. Rengeteg TV, rádió, újság beszámolt érkezéséről. Sztár lett az RTL Klub reggeli műsorának nézői körében. Tízezrek simogatták és simogatják ma is a jelenleg 8 hónapos kölyköt. Meghökkentő fotók keringenek szelídségéről, róla és vendégeiről az interneten. Szelídsége ugyanis lehetővé teszi, hogy játék, birkózás, vagy együttalvás közben szenzációs fotók készüljenek róla.

  Hogy nehogy azt higgye az olvasó, hogy csak ez az álmom. Nagyon szeretem a boldog arcokat, főleg, ha én válthatom ki azt. Ezért, hogy még több boldog arcot láthassak szeretném, ha nem lennének ellenlábasok, és végre valamilyen támogatás hozzánk és állatainkhoz is eljutna, ne csak a Vendégek által befizetett belépőjegyek alkossák a működésre szánt teljes keretet.
  MERT HA ENNYI ELLENLÁBASSAL, NEGATÍVUMMAL ÉS ILYEN CSEKÉLY KÖLTSÉGVETÉSSEL EKKORÁT LEHET LENDÍTENI EGY ÁLOM MEGVALÓSÍTÁSÁN, MI LENNE, HOVÁ FEJLŐDHETNE AZ ORSZÁG ELSŐ MAGÁNÁLLATKERTJE, HA ELEGENDŐ KERET ÁLLNA RENDELKEZÉSRE.

  Ma a Nők Lapja Cafe internetes közvéleménykutatása szerint Magyarország öt legkedveltebb, legjobb vadasparkja között van a miénk.

 • 10. St.Hubertus Vadászegylet