Automatikus bejelentkezés
belépés

Zelion Őssejt Kft.

Budapest
1034 Bécsi út 165.

fax: 06-1/240-2557
e-mail: info@zelion.hu
telefon: 06-1/240-2554
mobil: 06-20/944-2671

Weboldal: http://www.zelion.hu

Cégleírás:
Az őssejtek a mai biológiai kutatások forradalmian új és egyik legígéretesebb területét jelentik. A kutatók az őssejtek egyre újabb felhasználási lehetőségeit fedezik fel, az őssejtek azon egyedülálló tulajdonságára alapozva, hogy azok képesek a szöveti sejtek közé beépülve, a különböző szöveteket alkotó, "szakosodott" új, egészséges sejtekké alakulni. Az őssejtek segítségével a kutatók képesek lehetnek arra, hogy specifikus sejteket és szöveteket hozzanak létre, ezáltal megfiatalítva a régi szöveteket, helyreállítva a szövetek működését. Így később akár különböző szívbetegségeket, az Alzheimer kórt és számos egyéb betegséget kezelhetnek majd.
A köldökzsinórvér is számos még nem szakosodott, el nem kötelezett (differenciálatlan) őssejtet tartalmaz. A köldökzsinórvér őssejtjei, többek között a legismertebb ún. vérképző őssejtek is képesek az osztódásra és arra, hogy a csontvelőt, a vért és az immunrendszert alkotó fő érett sejtekké alakuljanak.
Mai tudásunk szerint az őssejtekkel képesek lehetünk különböző, a vörösvérsejtekkel kapcsolatos betegségek (pl.:Fanconi anémia) és fehérvérsejtekkel kapcsolatos betegségek gyógyítására. Őssejtekkel sikerrel kezelhetünk bizonyos daganatos betegségeket (pl.: leukémia és neuroblastoma), valamint akár károsodott szövetekben is képesek bizonyos helyreállító feladatra (pl.: szívizomszövet-de ezen alkalmazás még kísérleti stádiumban van). Hozzá kell azonban tennünk, hogy napjainkban leginkább rendkívül ritka betegségeket gyógyítanak, illetve kezelnek őssejtátültetéssel.
Mivel a -196C°-on, folyékony nitrogénben tárolt köldökzsinórvér őssejtek mai tudásunk szerint korlátlan ideig megőrzik életképességüket, nem lehet megjósolni, hogy segítségükkel még milyen gyógymódokra nyílik majd lehetőség a jövőben.

Bővebb információért, kérem kattintson a weboldalunkra!

Kulcsszavak: egészségügy , köldökvérbank , köldökzsinór , kutatás , őssejt , őssejtbank , őssejtkimutatás , őssejtlabor , őssejttárolás , őssejtterápia , sejtbank , transzplantáció

Zelion Őssejt Kft. fotók

Zelion Őssejt Kft. - Tudakozó.hu Zelion Őssejt Kft. - Tudakozó.hu Zelion Őssejt Kft. - Tudakozó.hu Zelion Őssejt Kft. - Tudakozó.hu Zelion Őssejt Kft. - Tudakozó.hu Zelion Őssejt Kft. - Tudakozó.hu