Automatikus bejelentkezés
belépés

VTCD Kft.

Székesfehérvár
8000 Aszalvölgyi út. 7.

telefon: 22/533-570
fax: 22/533-599
e-mail: vtcd@vtcd.hu

Weboldal: http://www.vtcd.hu

Cégleírás:
Társaságunk a VTCD VIDEOTON Kompaktlemez-gyártó Kft., melynek jogelődje a Glória Kompaktlemez-gyártó Kft., Közép-Európa első CD gyáraként, VIDEOTON többségi tulajdonnal, holland-magyar vegyesvállalatként 1988-ban kezdte meg működését. A VIDEOTON akkori stratégiai céljainak megfelelően egy komplett CD gyártástechnológiát telepítettünk (premasztering, masztering, elektroforming, sokszorosítás). A legális gyártáshoz szükséges Philips licence-szel a kezdettől fogva rendelkezünk.

A technológiai berendezéseket a holland OD&ME szállította, s kiépítésre került egy kb. 6,5 mdb/év CD - és ehhez kapcsolódóan 3000 db/év mester-/nyomólemez gyártókapacitás. A VIDEOTON vállalatcsoport privatizálása után - 1993-ban - társaságunk 100 %-ban a VIDEOTON tulajdonába került, ekkor változtattuk nevünket VTCD-re.

A CD gyártástechnológia fejlődésével párhuzamosan folyamatos fejlesztéseket hajtottunk végre, az iparági követelményeknek megfelelően csúcson tartva ezzel technológiánkat. A gyártóazonosító SID kód használatát 1994-ben az első CD gyártók között vállaltuk. Gyártókapacitásunkat a piaci igényeknek megfelelően 1996-tól folyamatosan bővítjük. 2000-ben tovább bővült a termékválasztékunk, mivel megkezdtük DVD 5 lemezek gyártását és az optikai adattárolók mellett a piac igényeit figyelembe véve az MC gyártást is.
Társaságunk megalapítása óta kiemelt célként kezeli a minőséggel kapcsolatos kérdéseket. Partnereink magasabb szintű kiszolgálása érdekében 2002-ben megszereztük az ISO 9001/2000 minőségbiztosítási tanúsítványt.

A technológiai fejlődést szem előtt tartva 2003-ban Magyarországon elsőként egy komplett DVD gyártó technológiát (Singulus-OMP) helyeztünk üzembe, mely azt jelenti, hogy a maszteringtől a sokszorosításig minden műveletet "házon belül" meg tudunk oldani. Ezzel a beruházással jelentősen lerövidül a DVD gyártás vállalási ideje és minden formátum (DVD5/9/10) gyártható.
A folyamatos technológiai bővítéseknek és a fejlesztéseknek köszönhetően, ma 7 db gyártósoron napi 120-140.000 db CD, 30-50.000 db DVD és 20.000 db MC gyártására van lehetőség. Ezt a sokszorosítói kapacitást egy automata masztering berendezés szolgálja ki, melynek napi kapacitása 90 db CD, 40 db DVD maszter.

Megrendelőink teljesebb kiszolgálása érdekében 2004 tavaszán Budapesten beindítottuk authoring stúdiókat. Az authoring a DVD gyártás első fázisa, melyben a rendelkezésre álló nyersanyagokból (film - itt persze kész filmről beszélünk és külön értjük a video és audio forrásokat - grafikák, softwarek, stb.) a szabványban leírt formátumú DVD mastert ( DVD-R, DLT) állítjuk elő, mely a sokszorosítás első lépéséhez a maszteringhez biztosítja a mesteranyagot. A budapesti stúdió megnyitásával partnereink számára új lehetőség a gyártáshoz szükséges anyagok leadása és a készáru budapesti átvétele is.

A 21. században korunk legnagyobb kihivása, hogyan óvjuk meg környezetünket gyermekeinknek, a jövő generációjának. Társaságunk az ország több pontján megkezdte a használt felesleges CD, DVD-k begyűjtését, ezzel is szeretnénk kapcsolódni az országos programokhoz, s hozzájárulni a környezetvédelmi célok megvalósulásához.

Az elmúlt 15 évben a kereskedelmi kapcsolataink folyamatosan bővültek. Kezdetben - a hazai gyártási igény hiánya miatt - a nyugat-európai export dominált. A szállítási költségek ugrásszerű emelkedése, valamint a hazai zeneipar fejlődése ezt a folyamatot visszafordította. Ennek ellenére exportunk továbbra is jelentős, s a környező országokban (ROMÁNIA, SZERBIA, HORVÁTORSZÁG, SZLOVÉNIA) meghatározó pozíciót szereztünk. Főbb partnereink a CD-A gyártás területén a zeneipari majorok (SONY MUSIC, WARNER, EMI, UNIVERSAL, BMG) hazai vállalatai, valamint a HUNGAROTON. A CD-ROM gyártás területén a számítástechnikai/informatikai magazin kiadók (VOGEL PUBLISHING, IDG, stb.), de a partnereink között tudhatjuk a MICROSOFT-ot, a COMPAQ-ot, a PHILIPS-et, a HEWLETT PACKARD-t, az IBM-et, a GRAPHISOFT-ot, stb.

Az adathordozó gyártás területén szerzett másfél évtizedes tapasztalat és a számos referencia alapján cégünk a közép-európai térség meghatározó CD / DVD / MC gyártójává vált. Szolgáltatásunk komplexitását, színvonalát folyamatosan javítjuk és bízunk benne, hogy meglévő és jövőbeni partnereink igényeit továbbra is megelégedésükre tudjuk teljesíteni.

Kulcsszavak: CD , DVD , mastering , mc , nyomólemez , sokszorosítás , vámügyintézés , vámügynökség, vámügyintézés

VTCD Kft. fotók

VTCD Kft. - Tudakozó.hu VTCD Kft. - Tudakozó.hu VTCD Kft. - Tudakozó.hu