Automatikus bejelentkezés
belépés

Synthese Restaurátor Kft.

Budapest
1147 Kerékgyártó u. 51.

telefon: 468-2432
fax: 468-2432
e-mail: synthese@synthese.axelero.net
e-mail: info@szepmestersegek.hu
e-mail: synthesekft@gmail.com

Sopron
9400 Rózsa u.5.

e-mail: s.kft@gmail.com

Weboldal: http://www.synthese.hu

Cégleírás:
Múltunk számtalan műalkotása vár restaurálásra. Festmények, szobrok és kulturális javaink áldozatul esnek az idő rombolásának, vagy az emberi gondatlanságnak. Restaurálni annyi, mint megismerni, helyreállítani és gondozni. Elődeink romlandó anyagokkal próbálták megalkotni művészeti szándékaik lenyomatait, szépnek tartott ideáljaikat, vagy egyszerűen egy korszak divatját követték.
A Synthese Restaurátor Kft. 1991-es megalakulása óta a legkülönbözőbb restaurátori feladatokkal került szembe. Alig van, olyan anyagból készül mű, amely még nem fordult elő a gyakorlatunkban. Szerteágazó tevékenységünk első- sorban a műemlékvédelemben szerzett tapasztalatokra épül, amelynek során a templomi berendezések helyreállításától a homlokzat rekonstrukcióig mindennel foglalkoznunk kellett.
Azon túl, hogy követjük a restaurálási technológiák gyors fejlődését, számos új megoldást fejlesztettünk ki az eddig megoldatlannak látszó feladatok elvégzésére. Ezek közül jelentősnek számít a csapos gerendafödémek konzerválása és megerősítése. A megoldás fontosságát akkor érezzük igazán, amikor egy erősen károsodott fafödém freskókkal vagy stukkókkal díszített, és helyreállítása elengedhetetlen. Restaurátorként a csapos gerendafödémet egy műalkotás hordozóanyagaként kezeljük, és semmiképpen sem tekintjük az épület cserélhető szerkezeti elemének.
A korszerű restaurálás több ágból tevődik össze. Művészettörténészek, fizikusok és vegyészek dolgoznak azon, hogy minél pontosabb ismeretek birtokában lássunk hozzá a művek életének meghosszabbításához és hiteles helyreállításához. A tudományos feltáró munka és a beavatkozások pontos tervezése mellett nem nélkülözhetjük az egykori műiparból megmaradt technikatörténeti ismereteket sem, melyek a mai kézműiparban még fellelhetők. Munkáinkban maradéktalanul érvényesítjük a restaurálás elvi- és gyakorlati szempontjait és ezek figyelembevételével próbálunk kézműveseket bevonni a nagyléptékű helyreállításokba. A kihalófélben lévő szakmák képviselői aranyozók, műbútorasztalosok, kőfaragók és számtalan más végzettségű mesterember- tervszerű tevékenysége jól beépíthető a restaurálás részfeladatai közé.

Rövid bemutatkozásunkban leírtak, tükröződnek a web-oldalon, a galériánkban látható referenciákban.

Kulcsszavak: barokk bútor , belső díszítés , belsőépítészeti díszítő , belsőtér-díszítés , díszítő vakolat , díszítőfestés , díszítőfestészet , díszítőszobrászat , díszkapu , díszterem , építészeti felújítás , épületdíszítés , épületdíszítő elem , épületfelújítás , épületfelújítási munka , épülethomlokzat felújítása , falfelújítás , falképfestés , felújítás , középület felújítása , kutatási munka , külső épületdíszítés , külső felújítás , külső homlokzatfelújítás , márványburkolat felújítása , műemlék , műemlék ablak , műemlék felújítás , műemlék jellegű épület felújítása , műemlék karbantartása , műemlék rekonstrukciója , műemlék restaurálása , műemlék-helyreállítás , műemléképület , műemléképület rekonstrukciója , műemlékfelújítás , műemlékvédelem , műemlékvédelmi szakmunka , NEOBAROKK , neobarokk bútor , régi épület felújítása , rekonstrukció , restaurálás , restaurálási munka , restaurátor , templomdíszítés , templomfelújítás , templomok restaurálása

Synthese Restaurátor Kft. fotók