Automatikus bejelentkezés
belépés

SCHOOL OF BUSINESS Kht. - Nagykálló

Nagykálló
4320 Nagybalkányi u. 3

telefon: 42-563-077
telefon: 30-903-9387
e-mail: titkarsag@sobu.sulinet.hu
e-mail: nagykallo@sob.hu
telefon: 42) 563-078,

Weboldal: http://www.sob.hu, http://www.sobu.sulinet.hu

Cégleírás:
A School of Business Üzleti Szakközépiskolák országos hálózatában 1996 óta folyik érettségire épülő OKJ-s szakképzés. Eddig 8430 tanuló felső fokú, illetve emelt szintű és 4125 tanuló középfokú végzettséget szerzett itt. 2007-tő l a képzések modulokban történnek, az elvégzett modulok más képzésekbe beszámítanak. Így 1-2 új modul felvételével további szakképesítés szerezhető. Egyes képzéseknél a meghatározott tantárgyak adott kreditértékkel beszámításra kerülhetnek Bsc főiskolai szakokon.

A School of Business Üzleti és Művészeti Szakképző Iskolát 1996-ban alapította a School of Business Vezetőképző és Tanácsadó Kht. Az iskola fő profilja a 10. osztályt végzett és az érettségizett tanulók nappalis, iskolai rendszerben történő OKJ-s szakvizsgákra felkészítése, és OKJ-s tanfolyami felnőttképzés. A nappalis rendszerben tanulóink tandíjat nem fizetnek. Az iskola tanulóinak nagy része Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, de évente változó létszámban a szomszédos megyékből és Kárpátaljáról, valamint Erdélyből is vannak tanulóink. Tevékenységünket nagykállói és nyíregyházi telephelyeken látjuk el.

A nappalis képzésben a tanulólétszám maximuma a 2000-2003-as években volt. A demográfiai viszonyok alakulása és a főiskolai-egyetemi továbbtanulás lehetőségeinek változása nyomán csökkent, de stabilizálódott tanulólétszámmal dolgozunk.

2002-től indítunk OKJ-s színész (II) képzést. A művészeti képzés a Nagykállóban működő Korányi Frigyes Gimnázium drámatagozatára alapozva indult el. A tagozaton végzett érettségizett diákok és a művésztanárok igényére alapozva szerveződött meg az első évfolyam. A későbbiekben a lehetőséggel élve, más középiskolában végzett, a művészeti ág iránt érdeklődő tanulók is jelentkeztek.

Az elmúlt években korszerűsítettük a számítógéptermünket, tanirodát működtetünk. Részt veszünk az NSZFI Cégszolgálati Központja által koordinált tanirodai programban. Tanulóink már több éve eredményesen szerepelnek az Ifjú Üzletemberek Országos Vetélkedőjén és rendszeres résztvevői vagyunk az Országos Tanirodai Kiállításnak is.

Az 1996-tól eltelt 13 évben kialakult az iskolai oktatás stabil szakembergárdája. Valamennyi szakképzési területünkön az előírt képesítéssekkel rendelkező, a szakterületükön elismert pedagógusok, gyakorló szakemberek dolgoznak.

Az 1996-os kezdés idején elsősorban a közgazdaság szakmacsoport, majd az irodai-ügyviteli terület képzéseivel foglalkoztunk. Ezt követte a művészeti képzés felé nyitás. 2008-tól szakiskolai OKJ-s szakokkal bővült a képzési kínálat.

Az Országos Képzési Jegyzék megreformálása, a képesség központú, modul rendszerű oktatásra áttérés új lehetőségeket teremt mind a tanulók, mind az iskola számára. Iskolánk célja, hogy magas szintű nyelvi, informatikai ismeretekkel, a gyakorlati életben is alkalmazható tudással bocsássuk utjára tanulóinkat.

Kulcsszavak: autószerelő karosszérialakatos képzés , banki ügyintéző képzés , élelmiszer- és vegyiáru kereskedő képzés , falusi vendéglátó képzés , gazdasági informatikus képzés , házvezetőnő képzés , idegenforgalmi technikus képzés , idegenvezető képzés , informatikai rendszerfejlesztő képzés , informatikus képzés , irodai asszisztens képzés , irodavezető képzés , iskolarendszerű szakképzés , képzés , kereskedelmi technikus képzés , mérlegképes könyvelő képzés , oktatás , pénzügyi-számviteli ügyintéző képzés , sportedző képzés , színész szak , színháztechnikus képzés , újságíró képzés , ügyviteli titkár képzés , üzleti asszisztens képzés , vállalkozási ügyintéző képzés

SCHOOL OF BUSINESS Kht. - Nagykálló fotók