Automatikus bejelentkezés
belépés

Rurik Kereskedelmi Bt.

Budapest
1043 Temesvári u. 8.

telefon: 369-9422
telefon: 369-0904
fax: 369-3737

Weboldal: http://www.rurik.hu

Cégleírás:
A Rurik cég 1996-ban alakult, 9 éve foglalkozunk forgalmazással. Mi voltunk az első cég Magyarországon, amely a bejárati ajtók terén egy olyan nóvumot hozott, hogy a bejárati ajtókhoz el kell készíteni a tokszárnyat, kilincset, vasalatot, de ami leginkább feldíszíti az ajtót, és megadja a formáját, a jellegét, az egy betét. Ez a betét a legegyszerűbb tömör kiviteltől a legmagasabb követelményeknek megfelelő üveges, díszüveges betétig igen széles skálán mozoghat.
Filozófiánk az volt, hogy találjunk egy olyan gyártó helyet Európában, ahol minőségi terméket tudnak előállítani, és viszonylag olyan árfekvésben, ami Magyarországon eladható. Így találtuk meg Angliában a GBW céget, amellyel 8 éve dolgozunk együtt. Ez a cég vezette be a vákuumszívásos technológiát. 20 évvel ezelőtt Angliában és Európában is, és miután kültéri nyílászárókról van szó, amelyeknél 4-5 év eltelte után tudjuk csak megmondani azt, hogy a minőség milyen, mert télen mínusz 20 fok is előfordul nálunk, nyáron pedig, a fehér ajtóknál 55 fokos felületi hőmérsékletet is lehet mérni. A színes betéteknél, egy déli fekvésű ajtónál a felületi hőmérséklet 75-80 fok közötti is lehet. Ezeknek a termékeknek a minőségi próbája legalább 4 szezon, miután mi 8 éve ugyanazt a konstrukciót, ugyanazon gyár termékeit forgalmazzuk, úgy érezzük, hogy bizonyítottunk a piacon. 140 műanyag nyílászáró gyártót szolgálunk ki Magyarországon ezekkel az ajtóbetétekkel. A filozófiánk másik része az, hogy csak gyártókat szolgálunk ki. Mi kereskedőknek nem adunk el betéteket, mert szerintünk a minőséget csak úgy lehet megtartani és nyomon követni, ha a gyártók mind a Rurik által forgalmazott angol betéteket teszik be a bejárati ajtóba, legyen az az ország legnagyobb gyártója, így a Fenstherm, a Hevestherm vagy a vezető gyártók Hofstadter, Foton, Alba Lux. Így ha bármilyen probléma merülne fel, akkor lehet azonosítani, hiszen ha 5-6 gyártótól vagy forgalmazótól és mindig más betétet tesznek be a bejárati ajtóba, akkor nem lehet azonosítani, hogy kié az esetlegesen problémás termék.
Egy évvel ezelőtt megállapodtam a GBW tulajdonosával, hogy a Rurik cég nem indít ajtó betétgyártást Magyarországon. Meghagyjuk ezt a területet az angol cégnek, és mi elkezdjük a díszüvegek fejlesztését. Ezeket egyrészt a betétekbe helyezzük el, másrészt olyan oldal- és felülvilágítós kombinációkat fejlesztünk ki, amelyek a legmagasabb szintre emelik ezeket a termékeket. Az első mintákat már ki tudtuk hozni a 2005-ös Construmára, és úgy gondoljuk, hogy a második félévtől már szállítani tudjuk ezeket a díszüveg szerkezeteket.
Lesznek a piacon olcsó betéteink, mert erre is nagy az igény. Fontos számunkra, hogy azt a réteget is ki tudjuk elégíteni, akiknek a pénztárcája nem engedi meg a legmagasabb szintű termékek vásárlását. A bejárati ajtónál nagyon fontos az életvédelmi szempont. Ha valaki véletlenül nekimegy az ajtónak, akkor nagyon nehezen törik, de ha törik az üveg, akkor nem szilánkosan, így nem okozhat semmilyen maradandó sérülést. Ez egy alapvető követelmény.
Az alapárainkban benne foglaltatik, hogy kívül-belül edzett üveget használunk. Minden más korábbi technológiával ellátott díszüveg látványelemét képes elővarázsolni: csiszolt üveghatás, szivárványragyogás, színezhetőség, mindkét oldalon edzett, sima, könnyen tisztítható üvegfelület. A fényt átereszti, de a kíváncsi tekinteteket nem. Ráadásul az UV sugarak 99%-át elnyeli, és fokozott hangszigetelő képességgel rendelkezik. Egyedülálló mintázat kialakítását teszi lehetővé, a korábbi eljárásokhoz képest lényegesen nagyobb, azt lehet mondani, 100 %-os precizitással. Ezzel a technológiával készített oldal és felülvilágító szerkezetek Európában először a Rurik cégnél rendelhetőek. Ez forradalom a díszüveg gyártás világában.
Ezeket az itt látható díszüvegeket nem csak a műanyag nyílászáró területen, hanem a fa nyílászáró területen is meg lehet találni, hiszen ezek alkalmazhatóak a fa nyílászáróknál is, sőt az alumíniumnál is. Egy nagyon széleskörű felhasználást szeretnénk beindítani Magyarországon, és a környező országokban is. Ezeknek a díszüvegeknek a gyártási licencét az angol GBW cégtől kizárólagos joggal megvettük, nem csak Magyarország, hanem Szlovákia, Csehország, Szlovénia, Horvátország, Románia területére is. Bízunk benne, hogy ennek a díszüvegnek, amely integrálja ezt a 6-8 kiváló tulajdonságot, az árfekvése olyan szinten lesz, hogy nagyközönség számára is elérhető lesz, nemcsak egy szűk rétegnek, és megtalálja mindenki az ízlésének megfelelőt ezekben a termékekben.

Kulcsszavak: ablak , ajtó , bejárati ajtó , nyílászáró

Rurik Kereskedelmi Bt. fotók