Automatikus bejelentkezés
belépés

Pogány Frigyes Kéttannyelvű Építőipari Szakközépiskola és Gimnázium

Budapest
1183 Thököly út 11.

telefon: 290-8459
fax: 290-8222

Weboldal: http://www.poganysuli.hu

Cégleírás:
Pestszentlorinc elso üzeme, a téglagyár az Ülloi-Ráday Gedeon-Nefelejcs-Thököly út által határolt négyszögben muködött 1972-ig.Területén-többek között-két középiskola is felépült: a Karinthy Frigyes Gimnázium és a mi iskolánk.(kép).Alapító okiratunk szerint építoipari szakközépiskola vagyunk, ezért lett névadónk Pogány Frigyes, a neves építész-professzor.(kép). Igy kezdodött a képzés 4 osztállyal 1989.szeptember elsején. Az igények miatt azonban már a következo tanévben két általános tantervu gimnáziumi osztályt is indítottunk, ezért nevünk Pogány Frigyes Építoipari Szakközépiskola és Gimnáziumra változott.
A nyitottsága társadalmi elvárásoknak való megfelelés az óta is jellemzo ránk. 1992 szeptemberében kísérleti jelleggel indult 0. osztályunk, ahol egy évig a tanulók csak a német nyelvet tanulták. Ezt a képzési formát váltja fel az 1999/20 00. tanévben induló kéttannyelvu osztály. A szakközépiskolai tagozat másik osztályában négy év után érettségi bizonyítványt, további egy év szakmai képzés után magasépítési technikusi oklevelet kapnak a tanulók. Ugyanezt a végzettséget úgy is megszerezhet ik, ha bármilyen érettségi után két év szakmai képzésben vesznek részt.
Gimnáziumi osztályainkat is megváltoztattuk. Az egyik a humán érdeklodésu tanulók igényeihez alkalmazkodva a kommunikációs készséget fejleszti, a másik magas fokú számítástechnikai ismereteket ad. Ez utóbbi osztály tanulói ECDL -vizsgát tehetnek. A képzést három modern programokkal, illetve modern számítógépekkel felszerelt kabinet és a kiváló szakoktató gárda biztosítja. Ennek elismerése hogy, 1999 március 24-tol ECDL vizsgaközpont lettünk. Iskolánk felszereltségére egyébként is büszkék lehetünk. Bár az iskolánk kívülrol szokványos jellege miatt erre nem utal, belül tágas tantermek, folyosók, aula, étterem, projectorral és Dolby Surround hangtechnikával felszerelt díszterem, könyvtár, tornaterem szolgálja az oktatást.(kép).
A muhelyszárny minoségi felszereltségét segíti a BOSCH -cég, amelynek oktatóközpontja vagyunk. A cég gépeket ad, és állandó szakmai bemutatókat, konferenciákat szervez iskolánkban.(kép).
Oktatómunkánk eredményességét mutatja, hogy a többségében nem kiemelkedo képességu tanulók közül is a szorgalmasak bejutnak az ország bármelyik egyetemére, foiskolájára:van közöttük orvos, régész, filozófia, építész szakos hallgató.
A nevelomunka is erosségünk. Sokat teszünk a hátrányos és veszélyeztetett tanulókért. Elokészíto tanfolyamokat indítunk, csibetábort szervezünk a leendo elsosöknek, segélyekkel, alapítványi ösztöndíjjal támogatjuk az anyagilag rászoruló és tehetséges diákokat. Hangulatos diákprogramokkal: versenyekkel, vetélkedokkel, ismeretterjeszto eloadásokkal megteremtjük a lehetoséget a szabadido értelmes eltöltéséhez. A gólyabál ,az iskolanap a kulturális estek, rajzkiállítások lehetoséget adnak a tanulóknak képességeik kibontakoztatásához, tehetségük megmutatásához. Ezért érnek el évrol évre jó helyezéseket a különbözo fovárosi vers-és prózamondó versenyeken, vetélkedokön.(képek)
Ugyanezt a célt szolgálja a sport is. Nyitottak vagyunk közvetlen és tágabb környezetünkre egyaránt. Szívesen helyt adunk kerületi és országos rendezvényeknek (OSZTV)egyaránt, de cserekapcsolatban vagyunk egy regensburgi szakképzo iskolával is.(kép)
Ha jobban meg akarsz bennünket ismerni szívesen látunk!
Bővebb információért kérem kattintson weblapcímünkre!

Kulcsszavak: gimnázium , gimnáziumi oktatás , iskola , középiskola , oktatás , szakképzés , szakközépiskola

Pogány Frigyes Kéttannyelvű Építőipari Szakközépiskola és Gimnázium fotók