Automatikus bejelentkezés
belépés

Pannon Volán Zrt.

Pécs
7600 Siklósi u. 1.

telefon: 72/502-501
telefon: 72/502-500
fax: 72/311-055
e-mail: forgalom@pannonvolan.hu

Weboldal: http://www.pannonvolan.hu

Cégleírás:
A századfordulót követő első két évtizedben elsősorban lófogatú járművek közlekedtek, ám 1913-ban Pécsett már megjelent egy igazi, egyszerre sok utast szállítani képes eszköz, a villamos. A megyeszékhelyen tizenhárom évvel később indult meg a menetrendszerű autóbuszközlekedés két Renault-alvázra épített acélkarosszériás autóbusszal. A '30-as évek közepén kezdte meg működését vidéken a MAVART azzal a céllal, hogy a személyszállítás állami kézben legyen, s ebben az időben indultak az első közhasználatú autóbuszok. A MÁV-hoz tartozó társaságot, később MÁVAUT-nak "keresztelték át". A háborút követően a szerelői képesítéssel, szakmai tudással rendelkező gépkocsivezetők közvetlenül a front átvonulása után hozzáfogtak a roncs, vagy karambolos gépkocsik használhatóvá tételéhez, majd az azokkal történő fuvarozáshoz. 1949. április 1-jével létrehozzák a MÁVAUT Autóbuszközlekedési Vállalatot.

Négy évvel később a MÁVAUT-ból létrejön a 26. sz. AKÖV. A pécsi lakosság rohamos emelkedésével nőtt a városi utas forgalom, egyre nagyobb lett a zsúfoltság, ami azt jelentette, hogy elsősorban csúcsidőben, lemaradtak a buszokról az utasok. Már a '60-as évek elején felvetődött, hogy a megyében lévő közlekedési vállalatokat a hatékonyabb irányítás és működtetés miatt egyesítsék. 1962. január 1-jén létrejött a 12-es Autóközlekedési Vállalat. A közlekedési nagyvállalatot 1970. szeptember 1-jétől a Volán Tröszt irányítása alatt Volán 12-es Vállalatnak, 1985-től Pannon Volánnak nevezték el. A vállalat 1993. január 1-jétől, a privatizációs előírások első lépéseként százszázalékos állami tulajdonú részvénytársasággá alakították Pannon Volán Autóbuszközlekedési Részvénytársaság néven
Társaságunk Dél-Dunántúl legnagyobb személyszállítási profillal rendelkező hazai vállalata. A Pannon Volán ZRt-ben jelenleg az állam mintegy 94 százalékban, a dolgozók 6 százalékban tulajdonosok. Az átalakulás óta a cég szolgáltatásai tovább fejlődtek. A társaság több, mint 330 autóbusza a helyi, a helyközi és a nemzetközi forgalomban több mint 20 millió kilométert tesz meg évente, és 36 millió utast szállít. Tevékenységünket az EN ISO 9001:2000 szabvány szerinti minőségügyi rendszer szerint végezzük. Cégünk dolgozói nap, mint nap azért dolgoznak, hogy szlogenünk valós tartalommal teljék meg. A Pannon Volán ZRt. széleskörű intézkedéseket tett és tesz a jövőben is, hogy mindez megvalósuljon: Társaságunk megbízható partnerekkel rendelkezik bel- és külföldön egyaránt. Műszaki szakszolgálatunk különösen nagy hangsúlyt fektet az autóbusz állományunk műszaki állapotának folyamatos kontroljára és karbantartásra, zárt technológiás rendszer keretében. 2002-ben gépkocsivezetőinkből álló csapatunk, 25 társaság közül megnyerte a IX. Tömegközlekedési Járművezetők Országos Versenyét. A Pannon Volán ZRt. nagy hangsúlyt fektet frontszemélyzete képzésére. Autóbuszvezetőink folyamatos oktatáson és speciális tréningeken vesznek részt. Forgalomirányító tisztjeink szakértelme garancia a forgalmi zavarok elhárítására, a váratlan helyzetek megoldására. Járataink rendelkezésére áll a Scania európai szervízhálózata, valamint a DKV Euro Service szolgáltatásai. Autóbuszainkat folyamatosan a legmodernebb biztonságtechnikai felszereltséggel látjuk el. Belföldi menetrendszerinti, különjárati és szerződéses járatainkat igénybevevő utasaink számára díjmentes utasbiztosítást biztosítunk.

A cég pécsi székhelyű, de szervezeti egységei működnek Komlón, Mohácson, Siklóson és Szigetváron.
A Pannon Volán ZRt. Autóbuszközlekedési Részvénytársaság alaptevékenysége a következő:

1. menetrend szerinti
- helyi
- helyközi (távolsági)
- nemzetközi, valamint
2. szabadáras
- különjárati és
- szerződéses
autóbuszközlekedés.

A társaság elsősorban Baranya megye területén nyújt személyszállítási szolgáltatásokat, de tevékenysége túlnő a megye, sőt az ország határain túl is. A távolsági járatok döntő hányada a Dunántúl, illetve az ország más pontjaira szállítja az utasokat.

Kulcsszavak: CREDO , gépjármű , gépjármű karbantartása , gépjárműjavítás , IKARUS , járműjavítás és -szerelés , környezetvédelmi felülvizsgálat , menetrendszerű személyszállítás , műszaki vizsgáztatás , NABI , SCANIA , személyszállítás

Pannon Volán Zrt. fotók