Automatikus bejelentkezés
belépés

MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.

Budapest
1051 Nádor u. 31

telefon: 1/428-1400
fax: 1/428-1490
e-mail: bank@mfb.hu

Weboldal: http://www.mfb.hu

Cégleírás:
Az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság működését meghatározó 2001. XX. törvény szerint a Banknak kizárólag a törvény mellékletében meghatározott stratégiai cégekben lehet 49%-ot meghaladó tulajdonrésze. Ennek alapján 2004. közepére megtörtént a portfoliótisztítás, az MFB tulajdonában kizárólag azok a társaságok maradtak, amelyek fejlesztési vagy fejlesztést segítő céllal működnek.

Az MFB Bankcsoport létrejötte jelentős szinergiák érvényesítésére ad lehetőséget. A csoportszintű működés a komparatív előnyök kihasználásával biztosítja a finanszírozási források hatékonyabb szétosztását, és még hangsúlyosabbá teszi az MFB-nek a magyar gazdaság fejlesztésében játszott katalizátor szerepét. A Bankcsoport tagjai összehangoltan, stratégiai partnerként működnek együtt, de igyekeznek kihasználni a speciális tevékenységükben rejlő előnyöket is.

A Bankcsoport strukturálásának legfontosabb célja az "egyablakos" forrásközpont létrehozása, amely a kis- és középvállalkozók számára a finanszírozási lehetőségek közötti eligazodását segíti, gyorsítja a versenyképessé válásukat, felzárkózásukat.

Kulcsszavak: banki hitel , biztosítás , biztosítási szolgáltatás , exporthitel , garancia , hitel , kereskedelem finanszírozás , vállalkozás finanszírozás

MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. fotók