Automatikus bejelentkezés
belépés

Jászárokszállás Termálfürdő

Jászberény
5100 Örsi u. 18.

telefon: 57/431-127
e-mail: vizikozmu@vnet.hu

Weboldal: http://www.jaszarokszallas.hu

Cégleírás:
Jászárokszállás termálvizének felhasználására már századunk elején megtették az első lépéseket. 1927 őszén egy budapesti vállalkozó társaság pályázatot nyújtott be a helyi képviselő testülethez uszoda, korcsolya és teniszpálya megépítésére. A társaság a községtől kérte az e célra megvásárolt telek átengedését 25 évre. A hatóságok a társaság javaslatát elvetették, a létesítmény nem került megépítésre.
Ezt követően a településen a II. világháború előtt létesítettek fürdőt. Ez helyileg nem volt azonos a jelenleg működő termálvizes fürdővel. Ez a strand csak egy medencével működött, melyet közterületen lévő, természetes artézi hideg vízhőfokú kút táplált. A fürdő használt vi-zét a csapadékgyűjtő árokban vezették el. A medencét körülvevő parkban gyümölcsöskert és deszkából épített öltözőkabinok voltak. A magánkézben lévő kis kapacitású, kb. 150 főt befogadó fürdőt az 1950-es évek végén, az államosítás során megszüntették, így a település egyidőre strand nélkül maradt.
Az 1960-as évek elején a község vezetése döntött a strand megépítéséről. Az új létesítmény a település perifériáján található. Működésének alapját a helyi gőzmalom vize képezte úgy, hogy 500 méterre csővezetékeken terelték a vizet a nagymedencébe.
Az öltözőket és a nagymedencét többnyire társadalmi munkában építették.
A 60-as évek végén Jászárokszálláson - a lakosság által kedvelt - hidegvizes strand működött.
Nyitva tartás:Május és szeptember hónapban:

Hétfő:?????? szünnap

Kedd:??.................10-19 óráig

Szerda:??????10-19 óráig

Csütörtök:????...10-19 óráig

Péntek:??????10-19 óráig

Szombat:?????.10-19 óráig

Vasárnap:?????10-19 óráig

június ? augusztusig

Hétfő..............:???..9-19 óráig

Kedd:.............???...9-19 óráig

Szerda:.................??.9-19 óráig

Csütörtök:.............??9-19 óráig

Péntek:..............???9-21 óráig

Szombat:.............??..9-21 óráig

Vasárnap:?.............?.9-19 óráig


A termálmedence egy 450 m3 térfogatú, ovális formájú medence.
Vízhőfoka 38 Co-os.

1968-ban megkezdték a melegvizes kút fúrását, ettől kezdve a fürdő medencéit a 702 méter mélyből feltörő 52 0C-os hőmérsékletű termálvíz táplálja. 1972-ben elkészült a termál és a gyermekmedence, valamint a kabinsor.

Az úszómedence hossza 33 méter. Térfogata 900 m3.
A víz hőfoka 23 C.
Jászárokszállás kedvelt üdülőhely. Természeti, közlekedési adottságai miatt nemcsak a jászsági, hanem a hevesi és nógrádi megyék - főként ipari és bányász - lakosságának körében jelentős vonzereje van.
A termálvíz nincs gyógyvízzé minősítve, de kémiai összetétele és hőmérséklete miatt mozgásszervi és reumatikus betegségek kezelésére javasolt. A Termál- és Strandfürdőt naponta 1500-2000 fürdőző keresi fel, hétvégeken a látogatók száma eléri a 3200 főt is.

Kulcsszavak: fürdő , gyermekmedence , gyógyfürdő , medence , termálfürdő , termálmedence , úszómedence

Jászárokszállás Termálfürdő fotók

Jászárokszállás Termálfürdő - Tudakozó.hu Jászárokszállás Termálfürdő - Tudakozó.hu