Automatikus bejelentkezés
belépés

Hungaroring Sport Zrt.

Mogyoród
2146 Versenypálya 0222/2/3/6

fax: 28/441-860
e-mail: info@hungaroring.hu
telefon: 28/444-444
e-mail: office@hungaroring.hu
e-mail: mailbox@hungaroring.hu

Weboldal: http://www.hungaroring.hu

Cégleírás:
Bernie Ecclestone, a Formula-1 világbajnokság vezetője 1983-ban, a Monte Carlo-i futamon megemlítette a Brazíliában élő magyar származású barátjának, Rohonyi Tamásnak, hogy a versenysorozat egyik futamát a "vasfüggöny" mögé vinné. 1983 nyarán már meg is érkezett a Külügyminisztériumba egy telexüzenet, mely Ecclestone úr szándékáról tájékoztatott


Az első nagy lépés után két és fél év apró lépegetés következett. A hosszas előkészítés és szervezőmunka azonban meghozta gyümölcsét, hiszen 1985. szeptember 10-én Londonban aláírásra került a Magyar Nagydíj első, öt évre szóló szerződése. Ezután a lépegetést rohamléptek váltották fel, hiszen nyolc hónap alatt elkészült a sorozat egyik legszebb fekvésű pályája, melyen az első Formula-1 világbajnoki futamot 1986. augusztus 10-én rendezték. Bernie Ecclestone ötlete kezdetben őrültségnek tűnt, hogy a Formula-1 világbajnokság addigi 36 éves történetében először egy szocialista országba vigye a száguldó cirkuszt. Az azóta eltelt huszonnégy év azonban Őt igazolta, hiszen a Hungaroringet ma már a világon mindenütt a nagy múltú, patinás versenyhelyszínek között tartják számon.

A Formula-1 világbajnokság 18 futamát 2006-ban 1,7 millió helyszíni néző és további közel hatszáz millió tévénéző kísérte figyelemmel. Sokak szerint a világ legszervezettebb, minden elemében a legújabb csúcstechnikát felvonultató globális eseménysorozata. Számos ország felismerte a versenyben rejlő hatalmas gazdasági lehetőségeket, a részvétellel járó nemzetközi ismertség és elismertség elérésének egyik leghatékonyabb módját. Jelenleg is több rendezésre alkalmas pálya vár arra, hogy ebbe az előkelő társaságba tartozzon, és továbbiak állnak építés alatt. A túljelentkezés hosszú évek óta annak ellenére folyamatos, hogy a rendezés a részt vevő országoktól jelentős közvetlen áldozatvállalást, a szervezőktől pedig hibátlan, világszínvonalú munkát követel meg, ahol a tévedés a versenyrendezés lehetőségét kockáztatja. A Hungaroring név ebbe a világszerte elismert és irigyelt körbe tartozik bele 1986. augusztus 10. óta. A nemzetközileg is méltányolt teljesítményt igazolja a Nemzetközi Automobil Szövetség által 2002-ben a Hungaroring számára odaítélt a "Az év legjobban rendezett versenyének" járó vándordíj is.

A sikerek mögött természetesen kell lennie egy csapatnak is, mely partnerei közreműködésével mindezt elérte és a magasra állított lécet évről-évre átugrotta. Ez a társaság a Hungaroring Sport Zrt., mely 2016-ig rendelkezik a Formula 1 Magyar Nagydíj megrendezésének jogával. A társaság legfőbb feladatának a világbajnoki futam kifogástalan megrendezését tekinti, de emellett törekszik a kezelésére bízott versenypálya és létesítményei Formula 1 futamon kívüli hatékony üzemeltetésére is. Célja, hogy a Hungaroringet hazai és regionális viszonylatban is az autó- és motorsport szerelmeseinek fellegvárává tegye. A létesítmény adottságait kihasználva létrehozta a Vezetéstechnikai, Közlekedésbiztonsági és Motorizációs Központot, mely számos partner együttműködésének köszönhetően az év több mint 200 napján fogadja a benzingőz rabjait.

Kulcsszavak: autó , autóverseny , Forma 1 , FORMA 1 , gokart , gyakorlópálya , motocross , motorverseny , pályabérlés , sport , technikai sport , versenysport , versenyszervezés , vezetéstechnikai tréning

Hungaroring Sport Zrt. fotók

Hungaroring Sport Zrt. - Tudakozó.hu Hungaroring Sport Zrt. - Tudakozó.hu Hungaroring Sport Zrt. - Tudakozó.hu