Automatikus bejelentkezés
belépés

FUNDAMENTA-LAKÁSKASSZA LAKÁS-TAKARÉKPÉNZTÁR ZRT.

Budapest
1052 Váci u. 19-21.

fax: 1/411-8101
telefon: 1/411-8181
e-mail: info@fundamenta.hu

Weboldal: http://www.fundamenta.hu

Cégleírás:
A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 2003. július 1-jén jött létre a Fundamenta Magyar-Német Lakás-takarékpénztár Rt. és a Lakáskassza-Wüstenrot Lakás-takarékpénztár Rt. fúziójával. A Fundamenta Magyar-Német Lakás-takarékpénztár Rt. és a Lakáskassza Első Általános Lakástakarékpénztár Rt. 1997 májusában kezdték meg működésüket egyéb monetáris közvetítés tevékenységgel (korábban TEÁOR 6522, majd TEÁOR?03 6512, jelenleg TEÁOR?08 6419).

A Fundamenta alapítója Németország legnagyobb ügyfélkörrel és piaci részesedéssel rendelkező lakás-takarékpénztára, a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG és a hazai takarékszövetkezetek központi bankja, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Rt. voltak. A Bausparkasse Schwäbisch Hall AG Európa számos országában ? többek között Csehországban és Szlovákiában ? alapított sikeres leányvállalatokat.

A Lakáskassza Első Általános Lakástakarékpénztár Rt.-t a Providencia Rt., a Generali Rt. (e két társaság egyesülés után Generali-Providencia Zrt. néven működik), a Generali Vienna AG biztosítótársaságok, a Magyarországi Volksbank Zrt., a Postabank Rt. (beolvadást követően ERSTE Bank Hungary Zrt.) és az akkori Creditanstalt Rt. (jelenleg UniCredit Bank Zrt.) alapították. A Lakáskassza részvényesi struktúrája és neve 2000 decemberében megváltozott, többségi tulajdonosa ? a szakmai befektető ? Wüstenrot-csoport lett, amely Ausztriában és Németországban 80?100 éves tapasztalattal rendelkezik a lakás-takarékpénztári szolgáltatások terén.

2002. szeptember 1-jén a Lakáskassza átvette az Otthon Lakás-takarékpénztár Rt. szerződés- és ügyfélállományát, és ezzel a hazai lakás-takarékpénztári piac 30 százalékát tudhatta magáénak mind a szerződések darabszámát, mind szerződéses összegét tekintve. 1997 óta a Fundamenta Rt. és a Lakáskassza-Wüstenrot Rt. ismertsége és népszerűsége évről-évre nőtt. Az ügyfelek bizalmának köszönhetően a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 2007. december 31.-én 535 ezer betétszámlát kezelt mintegy 936 milliárd forint szerződéses összeggel, s a 192 ezret is meghaladta már a kiutalt szerződések száma.

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. a két cég tapasztalataira és erősségeire épülő szerződésmódozatokat dolgozott ki, így lakás-takarékpénztári szerződéseket, áthidaló és azonnali kölcsönöket, támogatott hitelekkel kombinált szerződéseket kínál ügyfeleinek. A cég erőssége a banki és biztosítópartnerek nagy száma, valamint az egész országot lefedő saját értékesítési hálózata. Az ügyfeleket minden régióban tapasztalt és felkészült szakemberek segítik.

Kulcsszavak: finanszírozás, hitelezés , hitel , hitelezés , hitelkártya , ingatlan , ingatlan-hitelügyintézés , lakáshitel , lakástakarékpénztár , megtakarítás , takarékszövetkezet , végtörlesztés

FUNDAMENTA-LAKÁSKASSZA LAKÁS-TAKARÉKPÉNZTÁR ZRT. fotók