Automatikus bejelentkezés
belépés

E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató Rt.

Pécs
7626 Kossuth út 41.

telefon: 52/511-100

Weboldal: http://www.titasz.hu

Cégleírás:
Az E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató Zrt. fő tevékenysége a villamos energia szolgáltatása.

A Tiszántúli Áramszolgáltató Vállalatot 1951. július 1-jén hozták létre debreceni központtal, a cég 1992-ben alakult részvénytársasággá. A részvénytársaságot 1995-ben privatizálták. A Tiszántúli Áramszolgáltató Rt. részvényeiből az Isar-Amperwerke AG, az ÁPV Rt. és az Önkormányzatok részesültek. Az Isar-Amperwerke AG részesedését 2000-ben a Bayernwerk Hungária Rt. vette át. A társaság jelenlegi főrészvényese a Bayernwek Hungaria Rt-ből alakult E.ON Hungária Zrt.

Az E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató Zrt. Magyarország területének egyötödén, 18 728 négyzetkilométeren, közel 400 településen szolgáltat villamos energiát. Ügyfeleinek száma több, mint 760 ezer, hálózatainak hossza 25 436 kilométer.

A társaság legfontosabb feladati közé tartozik az üzemirányítás, a hálózat fejlesztése, karbantartása, a regionális ügyfélkapcsolatok ápolása, valamint a mérési feladatok, leolvasások, ellenőrzések elvégzése.
Vissza

Kulcsszavak: áram , áramellátás , áramellátási rendszer , áramfejlesztő karbantartás , áramszolgáltatás , villamosenergia , villamosenergia-termelés , villamosenergiaipar

E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató Rt. fotók