Automatikus bejelentkezés
belépés

Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola

Budapest
1134 Huba u. 7.

fax: 320-9276
telefon: 320-9803
e-mail: horti@dobosvsz.sulinet.hu
telefon: 320-9804
telefon: 329-5262

Weboldal: http://dobosvsz.softipo.hu/

Cégleírás:
ISKOLÁNK RÖVID TÖRTÉNETE

1895. október 22-én ünnepélyesen nyitották meg iskolánkat Budapesti Vendéglőtanoncok Szakirányú Iskolája néven.

A képzés évtizedeken keresztül sok helyen történt, míg 1974-ben a Huba utcába költöztünk. A Berzsenyi Gimnázium új épületbe költözött, azóta kizárólagos használója vagyunk az épületnek. A szakiskolai képzés mellett 1985-ben beindítottuk az érettségit adó szakközépiskolai képzést is.

Az iskola jelene:
Az iskola a vendéglátóipari szakemberképzés egyik legnagyobb intézménye. Évente átlagosan 1000 tanuló folytatja itt tanulmányait. Az elméleti képzés teljes egészében (kémia, biológia, laborok, számítástechnika szaktanterem, könyvtár segíti), a gyakorlati képzés (korszerű tankonyhákban, felszolgáló szaktanteremben) nagy része az iskolában folyik. Természetesen igénybe vesszük gazdálkodó szervezetek üzleteit is, főleg a nyári szakmai gyakorlatok teljesítésénél.

Hagyományaink (rendezvényeink):
- az elsősök Gólya-bál-ja,
- iskolanap, tanulmányi- és sportversenyekkel, szakmai bemutatókkal,
- kirándulások (tantestületi és tanulói),
- diák-önkormányzati rendezvények: filmklub, teaház, műsorok,
- szalagavató bál a Kongresszusi Központban,
- farsangi bál,
- diákkörök, szakkörök: a tehetséges tanulók felkészítését itt végezzük a szakmai versenyekre.

Az iskolai képzés formái:

VENDÉGLÁTÓ SZAKKÖZÉPISKOLA (TAGOZATKÓD: 01)

Négy év általános képzés során készít fel a közismereti érettségire. Utána a diákok továbbtanulhatnak egyetemen, ill. főiskolán vagy folytathatják szakmai tanulmányaikat, mint vendéglős, szakács, cukrász vagy pincér tanulók.

VENDÉGLÁTÓ SZAKISKOLA (TAGOZATKÓD: 02)

Ezen a tagozaton folyik azoknak a tanulóknak a képzése, akik szakácsok, cukrászok vagy pincérek szeretnének lenni. A két éves elméleti képzés után történik a szakmaválasztás, majd két vagy három éves szakmai képzésben (az iskolával együttműködési megállapodást vagy a tanulóval szerződést kötött gyakorlati helyeken) sajátíthatják el az elméleti és gyakoralti tudást.

ÚJDONSÁG (TAGOZATKÓD: 03,04)

NYELVI ELŐKÉSZÍTŐ ÉVFOLYAM (0. évfolyam). A tanév során cél egy idegen nyelv megfelelő elsajátítása, melyet heti 12-15 órában tanítunk, angol és német nyelvre várjuk a jelentkezéseket.

SZAKKÉPZÉS ÉRETTSÉGIZETTEKNEK:


A két éves képzésre olyan diákokat várunk, akik érettségivel rendelkeznek, és a vendéglátásban szeretnének dolgozni. A képzési idő alatt a szakmai elméleti és gyakorlati tantárgyak mellett fontos a szakmai idegen nyelv és az informatika elsajátítása.

Szakács, cukrász, pincér szakképzés:

A két éves képzésre olyan diákokat várunk, akik érettségivel rendelkeznek, és kedvet éreznek a felsorolt szakmák iránt. A gyakorlati képzés az iskolával együttműködési megállapodást kötött vendéglátó egységekben történik.


A NAPPALI KÉPZÉS MELLETT ISKOLÁNKBAN OKJ-S FELNŐTT KÉPZÉS IS FOLYIK TANFOLYAMI OKTATÁS KERETÉBEN AZ ALÁBBI SZAKMÁKBAN:
- szakács,
- cukrász,
- pincér,
- vendéglős

Az elméleti képzés heti egy tanítási napon történik, ami évente 5 alkalommal gyakorlati képzéssel egészül ki.

A képzési idő: 1év.

Akkreditált intézmény vagyunk.
Jelentkezési lap az iskola titkárságán szerezhető be.

A képzésekkel kapcsolatosan felvilágosítást az iskola titkársága ad a 329-5262 telefonszámon.

Kulcsszavak: biológiaoktatás , cukrász szakmai képzés , cukrász tanfolyam , gyakorlati képzés , kémiaoktatás , könyvtár , középiskola , labor , mixer képzés , oktatás , pincér képzés , szakácsképzés , szakiskola , szakközépiskola , számítástechnika oktatás , tanfolyami képzés cukrász , tanfolyami képzés pincér , tanfolyami képzés szakács , vendéglátóipar , vendéglátóipari felnőttképzés

Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola fotók