Budapest
1134 Huba u. 7.
fax: 320-9276
telefon: 320-9803
e-mail: horti@dobosvsz.sulinet.hu
telefon: 320-9804
telefon: 329-5262
Weboldal: http://dobosvsz.softipo.hu/
Cégleírás:
ISKOLÁNK RÖVID TÖRTÉNETE
1895. október 22-én ünnepélyesen nyitották meg iskolánkat Budapesti Vendéglőtanoncok Szakirányú Iskolája néven.
A képzés évtizedeken keresztül sok helyen történt, míg 1974-ben a Huba utcába költöztünk. A Berzsenyi Gimnázium új épületbe költözött, azóta kizárólagos használója vagyunk az épületnek. A szakiskolai képzés mellett 1985-ben beindítottuk az érettségit adó szakközépiskolai képzést is.
Az iskola jelene:
Az iskola a vendéglátóipari szakemberképzés egyik legnagyobb intézménye. Évente átlagosan 1000 tanuló folytatja itt tanulmányait. Az elméleti képzés teljes egészében (kémia, biológia, laborok, számítástechnika szaktanterem, könyvtár segíti), a gyakorlati képzés (korszerű tankonyhákban, felszolgáló szaktanteremben) nagy része az iskolában folyik. Természetesen igénybe vesszük gazdálkodó szervezetek üzleteit is, főleg a nyári szakmai gyakorlatok teljesítésénél.
Hagyományaink (rendezvényeink):
- az elsősök Gólya-bál-ja,
- iskolanap, tanulmányi- és sportversenyekkel, szakmai bemutatókkal,
- kirándulások (tantestületi és tanulói),
- diák-önkormányzati rendezvények: filmklub, teaház, műsorok,
- szalagavató bál a Kongresszusi Központban,
- farsangi bál,
- diákkörök, szakkörök: a tehetséges tanulók felkészítését itt végezzük a szakmai versenyekre.
Az iskolai képzés formái:
VENDÉGLÁTÓ SZAKKÖZÉPISKOLA (TAGOZATKÓD: 01)
Négy év általános képzés során készít fel a közismereti érettségire. Utána a diákok továbbtanulhatnak egyetemen, ill. főiskolán vagy folytathatják szakmai tanulmányaikat, mint vendéglős, szakács, cukrász vagy pincér tanulók.
VENDÉGLÁTÓ SZAKISKOLA (TAGOZATKÓD: 02)
Ezen a tagozaton folyik azoknak a tanulóknak a képzése, akik szakácsok, cukrászok vagy pincérek szeretnének lenni. A két éves elméleti képzés után történik a szakmaválasztás, majd két vagy három éves szakmai képzésben (az iskolával együttműködési megállapodást vagy a tanulóval szerződést kötött gyakorlati helyeken) sajátíthatják el az elméleti és gyakoralti tudást.
ÚJDONSÁG (TAGOZATKÓD: 03,04)
NYELVI ELŐKÉSZÍTŐ ÉVFOLYAM (0. évfolyam). A tanév során cél egy idegen nyelv megfelelő elsajátítása, melyet heti 12-15 órában tanítunk, angol és német nyelvre várjuk a jelentkezéseket.
SZAKKÉPZÉS ÉRETTSÉGIZETTEKNEK:
A két éves képzésre olyan diákokat várunk, akik érettségivel rendelkeznek, és a vendéglátásban szeretnének dolgozni. A képzési idő alatt a szakmai elméleti és gyakorlati tantárgyak mellett fontos a szakmai idegen nyelv és az informatika elsajátítása.
Szakács, cukrász, pincér szakképzés:
A két éves képzésre olyan diákokat várunk, akik érettségivel rendelkeznek, és kedvet éreznek a felsorolt szakmák iránt. A gyakorlati képzés az iskolával együttműködési megállapodást kötött vendéglátó egységekben történik.
A NAPPALI KÉPZÉS MELLETT ISKOLÁNKBAN OKJ-S FELNŐTT KÉPZÉS IS FOLYIK TANFOLYAMI OKTATÁS KERETÉBEN AZ ALÁBBI SZAKMÁKBAN:
- szakács,
- cukrász,
- pincér,
- vendéglős
Az elméleti képzés heti egy tanítási napon történik, ami évente 5 alkalommal gyakorlati képzéssel egészül ki.
A képzési idő: 1év.
Akkreditált intézmény vagyunk.
Jelentkezési lap az iskola titkárságán szerezhető be.
A képzésekkel kapcsolatosan felvilágosítást az iskola titkársága ad a 329-5262 telefonszámon.
Kulcsszavak: biológiaoktatás , cukrász szakmai képzés , cukrász tanfolyam , gyakorlati képzés , kémiaoktatás , könyvtár , középiskola , labor , mixer képzés , oktatás , pincér képzés , szakácsképzés , szakiskola , szakközépiskola , számítástechnika oktatás , tanfolyami képzés cukrász , tanfolyami képzés pincér , tanfolyami képzés szakács , vendéglátóipar , vendéglátóipari felnőttképzés