Budapest
1122 Kléh István u. 3.
mobil: 30-591-4768
telefon: 201-9029
e-mail: decanter@wineandarts.hu
Weboldal: http://www.grandvin.hu
Cégleírás:
Nyitva: H-P: 15:00-20:00, Sz: 10:00-14:00
Borklub:
A klubélet alapvetően az alábbi események köré szerveződik:
Kóstoló
A Decanter Borklub által rendszeresen meghirdetett tematikus kóstolók. A kóstolókon egy-egy fajta, borvidék vagy borász kiválasztott borait maga a borász vagy borszakértő vezetésével tesztelheti. Helyszín: Decanter Borszaküzlet. Létszám maximum 10 fő, a borokat borkorcsolyák kísérik. Lehetőség van kisebb baráti társaságok vagy cégek részére egyedileg összeállított kóstoló szervezésére is.
Borvacsora
Gasztronómiai élményként étel és borköltemények összekapcsolása partner éttermek bevonásával. A Decanter Borklub által szervezett események mellett van lehetőség egyedi igények alapján összeállított rendezvényre is.
Találkozó neves borászokkal
Ezeken a találkozókon ismert borászok mutatják be boraikat. Így kedvenc borászát személyesen is megismerheti, közvetlenül kérdezheti borairól, hallhatja borkészítési filozófiáját, terveit.
Pincelátogatás
A pincelátogatások során a személyes találkozón kívül betekintést nyerhet az adott pincészet borkészítési technológiájába, a szőlő ültetvények fekvésébe, továbbá az adott vidék kultúrális és gasztronómiai érdekességeit is megismerheti.
Rendezvényekkel kapcsolatban állunk szíves rendelkezésére telefonon:
06-1-201-9029, illetve 06-30-591-4768 vagy e-mailen
decanter@wineandarts.hu
A hónap bora
Ramon Bilbao Rioja Crianza 2001 ,
(palack ár / klub ár): 2.970Ft/ 2.700 Ft; novemberben csak 2.400 Ft ,
Rioja felfutása a filoxéria bordeaux-i megjelenésekor kezdődött. Ekkor a spanyol borvidék még érintetlen volt a pusztító vésztől. A viszonylag kis távolság és a hasonló éghajlat miatt számos francia bortermelő költözött át a rioja-i borvidékre. A vidék mára kinőtte a "helyettes" szerepét és előkelő helyet foglalt el a világ borpiacán.
A Ramon Bilbao borászat több mint 75 éves múltra tekint vissza, a minőségi Rioja termelők ismert pincészete. A borászat alapvetően crianza, reserva és gran reserva rioja borok készítésével foglalkozik. A borok besorolása ezt a három minőségi kategóriát különbözteti meg, a szabályozás alapján az egyes kategóriák érlelési ideje különbözik: a crianza-é minimum két év, ebből 1 év fahordóban, a reserva-é 3 év, amiből 1 év a fahordó, a gran reserva-é pedig 5 év, amiből 2 év a fahordós érlelés minimuma. A borok döntően tempranillo szőlőfajtából készülnek, néha kisebb mennyiségben (max 10%) egyéb fajtákat is házasítanak hozzá. A 2001-es évjárat a borvidéken kiemelkedően jó évnek számít. Részben ezért esett a hónap bora választása egy ilyen évjáratú crianza-ra, másrészt a borvidék megismerésébe való bevezetéshez jó iskolapélda lehet ez a művészien csiszolt bor.
Adatlap:
Fajta: 100% tempranillo, kizárólag kézzel szedett válogatott gyümölcsből készült.
Érlelés: 14 hónap amerikai barrique hordóban utána palackban.
Szín: csillogó rubin.
Illat: érett földi szeder és ribiszke a háttérben finom vaníliával, borssal és babérral.
Ízvilág: Szájban tisztán és tökéletesen egyesül a barrique fa és az érett gyümölcsök együttese.
Útóíze tartós és fűszerekben gazdag.
Eltarthatóság: jelenleg kiválóan iható, csúcson lévő bor.
Ételek: Kiválóan talál érlelt sonkához és kolbászhoz, lágy sajtokhoz és húsételek széles köréhez egészen, a vörös húsú halakig bezárólag. 16-17oC-on szervírozva ideális.
A bor bemutatása: november 7-én ingyenes kóstolóra várjuk borszaküzletünkben.
Kulcsszavak: bor , bor és pezsgő , borkóstoló , boroscímke , borvacsora , címke , csomagküldés , domború címke , édes bor , egyedi címke , élelmiszer , félédes bor , félszáraz bor , internetes rendelés , kecskesajt , nyomott címke , öntapadó címke készítése , öntapadós címke , párlat , sajt , száraz bor