Automatikus bejelentkezés
belépés

Debreceni Hús ZRt.-Debreceni Csoport

Debrecen
4030 Vágóhíd u. 9.

telefon: 52/507-700
fax: 52/507-704
telefon: 52/507-777
telefon: 52/507-723

Weboldal: http://www.debrecenihusrt.hu

Cégleírás:
A Debreceni Hús ZRt. társvállalataival - Csabahús Kft., Békéscsaba; SZOLE-MEAT Kft.
A mészáros és hentesmesterség kialakulására és elterjedésére a térségben folytatott állattenyésztés, valamint Debrecen város vásárváros jellege volt nagy hatással. A vágólegények előbb céhek, később az ipartársulatok dolgoztak. A házilag készített szalonnafélék és kolbászok piaci árusítását a különféle hentesüzletekben előállított alig felülmúlható finomságok váltották fel. A Vidoni testvérek 1885-ben meghonosították a szalámi gyártását. A Debreceni Hús Rt. jogelődjének tekinthető Közvágóhidat a jelenlegi telephelyén 1894-ben építették fel. Ez időtől kezdve a sertés és marhavágás, a juhvágás szervezett és ellenőrzött keretek között történik. A korábbi közvágóhíd helyett 1950-ben jön létre a Debreceni Vágóhíd és Húsfeldolgozó Vállalat. A vágási tevékenységet ez időponttól a húskészítménygyártás egészíti ki. A vállalat többszöri átszervezését követően 1992. évben Részvénytársasággá alakul és Debreceni Hús Részvénytársaság néven folytatja tevékenységét.
A társaság 2004-ben befejezett átfogó rekonstrukcióit követően az ország legkorszerűbb friss hús előállító, csomagoló üzemévé vált. Korszerű húsfeldolgozó és csomagoló üzemében mintegy 170 féle húskészítményt állít elő és juttat el a kereskedelmi és vendéglátó egységekbe.

Kulcsszavak: élelmiszeripar , felvágott , friss marhahús , friss sertéshús , füstölt áru , füstölt hús , hentesáru , hús , húsfeldolgozás , húsipar , húsipari termék , húskészítmény , hússajt , húsüzem , kolbász , kolbászféle , marha tőkehús , párizsi , sertés tőkehús , sonkaféle , szalámi , szalonna , szalonnaféle , szárazáru , tőkehús , töltelékáru , vágás , vágóhíd , virsli

Debreceni Hús ZRt.-Debreceni Csoport fotók