Automatikus bejelentkezés
belépés

Credigen Bank ZRt.

Budapest
1036 Fényes Adolf u. 6-8.

fax: 453-5101
telefon: 453-5100

Weboldal: http://www.credigen.hu

Cégleírás:
A Credigen Bank a világ negyedik legnagyobb bankjának, a francia Crédit Agricole pénzügyi csoportnak a tagja. A Crédit Agricole Franciaország piacvezető pénzintézete, amely a világon 135 000 alkalmazottal rendelkezik és több mint 21 millió ügyfél bizalmát élvezi. A Crédit Agricole fogyasztási hitelezésre szakosodott leányvállalata a Sofinco, amely a fogyasztási hitelek piacán Európában vezető pénzintézetként meghatározó részesedéssel bír. Közép Európában Magyarország mellett Csehországban rendelkezik leányvállalattal, illetve a Lukas Bankon keresztül Lengyelországban piacvezető az áruhitelezés területén.

A Bank tevékenysége

A Credigen Bank az alapítása óta eltelt időszak alatt fokozatosan építette ki termékkínálatát, hiteltermékek széles skáláját fejlesztette ki a magyar lakosság számára. A termékskálán megtalálhatóak:

- az áruhitelek
- a személyi kölcsönök
- és a hitelkártya termékek.

A Bank küldetése

A Credigen Bank célja, hogy a banki hitelezési szektorban rejlő lehetőségeivel, tapasztalatával, a piaci igényekhez állandóan igazodó színvonalas szolgáltatásaival, versenyképes termékeivel a magyar lakosság rendelkezésére álljon. A társaság alapelve, hogy tevékenységét a hitelezés területén a jövőben is aktívan folytassa. Mindezeket jól képzett, segítőkész, ügyfélorientált munkatársakkal kívánja megvalósítani következetes minőségpolitika alkalmazásával, melynek elsődleges célja az ügyfelek teljes körű megelégedettségének elérése.

A Bank célja

- ügyfél közeliség és megbízhatóság,
- kiváló szolgáltatások és értékek nyújtása az ügyfeleknek,
- egyszerű, világos, mindenki számára könnyen érthető árpolitika (hitelkonstrukciók) alkalmazása,
- az ügyfelek igényeinek folyamatos nyomon követése, a szolgáltatások és termékek folyamatos fejlesztése,
- széles körű partnerkapcsolat kiépítése, kereskedelmi és marketing támogatás nyújtása, modern, számítógépes ügyintézés biztosítása.

A Bank fő üzletágai, kereskedelmi partnerei

A bank tevékenységét 2000-ben a különböző lejáratra, kamattal, a kereskedelmi partnerek és ügyfeleik igényeihez igazított részletfizetési kölcsönök nyújtásával kezdte. Áruhitelezési tevékenysége során a Credigen Bank több mint 800 partnerrel működik együtt, és országszerte több mint 2000 üzletben vehetők igénybe a hiteltermékek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások, többek között az Apple, Elektro Hungary, Sony, Blue Fish, IBUSZ, Aeroviva, Quaestor és Pannon értékesítési pontjain.

A bank a rulírozó hitellel kiegészített hitelkártyát 2001-ben bocsátotta ki. A Credigen magán hitelkártya, amely a partner vállalat arculatát és logoját viseli, a partner elárusító helyein használható fizetésre, s így növeli a fogyasztói lojalitást. A bankkártyához rulírozó hitelkeret társul, amely minden törlesztés után újratöltődik.

Az új termékek bevezetése kapcsán kiemelt jelentőségű volt a short channel hitelezés beindítása. 2003-ban került bevezetésre a magánszemélyek részére nyújtandó személyi hitel konstrukció, amelynek legfőbb előnye a fix, forint alapú, árfolyamkockázat nélküli törlesztés, melyet kezes és ingatlanfedezet nélkül igényelhetnek az ügyfelek. Az AHICO Biztosítóval együttműködve az ügyfeleknek hitelszerződésük megkötésekor lehetőségük nyílik hitelfedezeti biztosítás igénybevételére, melynél biztosítási esemény felmerülésekor (halál, rokkantság), az ügyfél illetve családja helyett a biztosító vállalja át a hitel megfizetését.

2004 elején új hiteltermék bevezetésére, az utazási hitel finanszírozására került sor. A Credigen Bank az IBUSZ, Aeroviva és a Quaestor utazási irodákkal együttműködve lehetővé teszi, hogy az ügyfelek utazásaik finanszírozására hitelt is igénybe vegyenek. 2004-től a Credigen Bank a Pannon GSM hálózatában is kínál részletfizetési lehetőséget mobiltelefon vásárlásához, a szolgáltatások folyamatosan növekvő minősége mellett már vállalkozások, egyéni vállalkozók és egyéb szervezetek részére is.

A 2005-ös év új üzleti területe a kártyaüzletág bevezetése volt. A Társaság a Raiffeisen Bank közreműködésével univerzális VISA kártyát bocsátott ki. A kártya-hitelállomány 2006. év végén elérte a 1 278 millió Ft-ot.

2007-ben 7,5 milliárd forint fogyasztási hitelt helyezett ki a Társaság. A Credigen Bank tevékenységében egyre nagyobb szerep jut a személyi kölcsön termékek értékesítésének, amely az átlagosnál nagyobb mértékben növekedett 2007-ben (+72%). A növekedés másik motorja a hitelkártyás új hitelkihelyezés dinamikus fellendülése (+86%). 2007. december 31-ig 55.242 db VISA logóval ellátott kártya került kibocsátásra (92,5%-os növekedés 2006 hasonló időszakához képest). A kártya hitelállomány 77,9%-kal haladta meg a 2006. évi értéket.

Kulcsszavak: áruhitel , autófinanszírozás , bank , banki hitel , banki szolgáltatás , banki ügyintézés , gépjármű hitelügyintézés , gépjármű-finanszírozás , hitelezés , hitelkártya , hitellehetőség , hitelügyintézés , pénzintézet , személyi hitel

Credigen Bank ZRt. fotók

Credigen Bank ZRt. - Tudakozó.hu