Automatikus bejelentkezés
belépés

Batthyány-Strattmann László Szakképző Iskola és Gimnázium

Budapest
1146 Dózsa Gy. út 25-27.

telefon: 06-1/460-9872
fax: 06-1/460-9872

Weboldal: http://www.strattmann.sulinet.hu

Cégleírás:
Az Iskola története:

1900/1901-es iskolai évben indult be az elemi és polgári iskola. 1947/48-tól általános iskolaként működött az intézmény. Az 1965/66-os tanévben új szintű képzés kezdte meg a működését: egy egészségügyi szakközépiskola, amely általános rendelőintézeti asszisztensek képzésére volt alkalmas. 1968-tól már önálló egészségügyi szakközépiskolaként funkcionált. Az 1978/79-es tanévtől felnőttoktatás is gazdagítja a palettát.

Az 1989/90-es tanévtől új iskolatípus indult. amely a gimnáziumi érettségivel rendelkezőknek 2 éves nappali képzéssel biztosítja a felnőtt szakápolói és a gyermekápolói oklevelet. Ettől a tanévtől vannak gimnáziumi osztályaink.

1991-ben beindult a 3 éves. érettségire épülő regisztrált ápoló, valamint a csecsemő- és gyermekápoló képzés, 1997-es tanévtől pedig a világbanki humán középiskolai oktatás. 1990. október 28-án az iskola felvette Batthyány-Strattmann László nevét az addigi Kállai Éva helyett. Azóta intézményünk a szegények orvosa szellemében tevékenykedik.

Szeretnénk ezt a szép, régi épületet eredeti állapotában megőrizni, és utódainkra hagyományozni. Megóvásáért, szépítéséért már eddig is sokat tettünk és szeretnénk tenni ezután is, természetesen a Fővárosi Önkormányzat támogatásával és segítségével.

Az épületet, mely eredetileg is iskolának épült (az építési engedélyt 35495-1898. III. számon adta ki a VII. kerület közgyűlése az Aréna úti Klenovits-féle három telekre) Balázs Ernő művezető építészmérnök tervezte és vezette az építkezést. A kivitelezést Joó Lajos építés-vállalkozó végezte. (Az 1935-ös átrendezéskor tagolták be az Aréna út páratlan oldalát a XIV. kerületbe.)

Az építkezést 1900. május 15-én fejezték be és adták át az iskolát.

A szép U alakú, kétszintes román reneszánsz stílusú épület négy lépcsőházát korinthoszi oszlopok, elegáns kovácsoltvas belső rács és boltíves folyosók teszik patinássá.

Két udvarral rendelkezünk. Az első a Dózsa György út felöli oldalon, a másik az épület keleti szárnya mögött (ezt bővítették 1911-ben a szomszédos Reinich-féle kerttel, ami a régi Városliget egy része volt).

Az első udvaron 1950. március 15-én avatták László Péter Kisdobos című szobrát. 1 méteres kő alapzaton 110 cm-es bronz alak, 1848-as katonaruhában, dobbal. Ezt később - pontos dátumot nem tudunk - áthelyezték a XIV. kerület Csáktornya park 1. szám alatti általános iskolába.

Kulcsszavak: általános iskola , angol nyelvtanfolyam , ápoló képzés , aréna , beszélgetés , bronz , csecsemő , csecsemő- és gyermekápoló képzés , egészségügyi szakközépiskola , építés , építész , építészmérnök , épület , felnőttoktatás , francia nyelvoktatás , gimnázium , intézmény , ISKOLA , iskola , iskolai oktatás , képzés , kovácsoltvas , középiskolai oktatás , nappali , nappali képzés , német nyelvoktatás , nyelvi előkészítő , nyelvi előkészítő évfolyam , nyelvi szintfelmérés , oktatás , OROSZ , park , rács , szakiskola , szakközépiskola , vállalkozó , vizsga

Batthyány-Strattmann László Szakképző Iskola és Gimnázium fotók

Batthyány-Strattmann László Szakképző Iskola és Gimnázium - Tudakozó.hu Batthyány-Strattmann László Szakképző Iskola és Gimnázium - Tudakozó.hu Batthyány-Strattmann László Szakképző Iskola és Gimnázium - Tudakozó.hu Batthyány-Strattmann László Szakképző Iskola és Gimnázium - Tudakozó.hu Batthyány-Strattmann László Szakképző Iskola és Gimnázium - Tudakozó.hu Batthyány-Strattmann László Szakképző Iskola és Gimnázium - Tudakozó.hu Batthyány-Strattmann László Szakképző Iskola és Gimnázium - Tudakozó.hu Batthyány-Strattmann László Szakképző Iskola és Gimnázium - Tudakozó.hu Batthyány-Strattmann László Szakképző Iskola és Gimnázium - Tudakozó.hu