Automatikus bejelentkezés
belépés

Ínyenc Kert Étterem & Kávéház

Budapest
1031 Vörösvári út 131.

telefon: +36 1 487 3090
telefon: +36 1 487 3093
mobil: +3630 476-1316
e-mail: info@inyenckert.hu

Weboldal: http://www.inyenckert.hu

Cégleírás:
Az óbudai kocsmákról készült feljegyzések szerint a mai Vörösvári út 131 -133. szám alatt 1907-ben nyitott kocsmát Streck István, aki egy évvel később Ziegler Györgynek adta át az üzletet. A család 1935-ig működtette itt vendéglőjét, utoljára négy Ziegler-testvérre maradt az üzletvezetés, annak minden gondjával-bajával, akik végül a kocsma eladása mellett döntöttek. Tőlük a 30-as évek közepén Fahn Gyula vette át a működtetéssel járó feladatokat, akinek nevéhez fűződik a ma is álló épületegység vendéglátóhelyként való felvirágoztatása.

A vendéglő helyiségei, a pult és az egyes termek „U” alakban fogják közre a kerthelyiséget, innen nyílik a boltíves pincelejáró. A kertben egy azóta hatalmassá és terebélyessé növekedett fa borítja árnyékát az asztalokra és az ide érkezőkre. A régi idők krónikásai szerint 1917-ben a Magyarországra menekült orosz gárdatisztekből alakult balalajka zenekar mulattatta a vendéglő közönségét. Ez a zenekar már a különlegessége miatt is sok vendéget vonzott, igazi hírnevet mégsem ők szereztek a Fahn-vendéglőnek, hanem valójában az ebben az Fahn-időszakban működő sramli zenekar és énekesük, a híres-nevezetes Kraft Pepi.

Az 1950-es években a Fahn-vendéglő államosításra került, üzemeltetését a Vendéglátóipari Vállalat vette át. Nevét is Óbudai Népkertre változtatták. Színvonala sem volt már a régi, talponállóvá züllött, italtól és izzadt emberek szagától bűzlő, részeg alakok handabandázásától hangos helyiség lett.

A 1980-as és 90-es években Sramli söröző néven működött a hely, miközben üzemeltetői törekedtek arra, hogy az étterem újra a régi fényében tündökölhessen. 2001 februárjától 2003 októberéig mint Szardinia étterem várta a vendégeket, majd 2004 nyarától 2016-ig több tulajdonosváltást is megélve, a hely mindvégig őrizte az olaszos stílust és étlapot.

2016-ban Pálos Edina és Horváth Csaba vették át az 1907-óta, vagyis több mint száz éve folyamatosan vendéglőként üzemelő éttermet, akik a Fahn-dinasztia hagyományait alapnak véve hívják gasztronómiai időutazásra az egy kellemes, meghitt ebédre, vagy vacsorára vágyókat. Óbuda századfordulós szellemiségének megidézésében pedig nem csak a modern étkezési trendekkel vegyített hagyományos ételek, de Id. és Ifj. Déki Lakatos Sándor prímások és együttesük is a segítségükre vannak, akik sanzonokkal és hamisítatlan tánczenével várják a vendégeket.

Bővebb információért tekintsék meg weboldalunkat.Látogassanak el hozzánk!
Nyitvatartásunk: H-V.: 12.00-24.00-ig.

Kulcsszavak: a la carte , a la carte étterem , állófogadás lebonyolítása , baráti összejövetel , barbecue party , biliárdterem , borozó , céges party , cigányzene , családi rendezvény lebonyolítása , díszvacsora lebonyolítása , divatbemutató , élő cigányzene , élőzene , esküvő , esküvő kivitelezés , esküvő lebonyolítása , esküvőhelyszín , étel , étterem , folklór , folklórest , folklórműsor , folklórprogram , folklórrendezvény , gyertyafényes vacsora , ital , karácsonyi party , kerthelyiség , kiszállítás , kiszállítás rendezvényekre , pinceborozó , rendezvény lebonyolítása , rendezvényszervezés , tanfolyamszervezés , vendéglátás

Ínyenc Kert Étterem & Kávéház fotók

Ínyenc Kert Étterem & Kávéház - Tudakozó.hu Ínyenc Kert Étterem & Kávéház - Tudakozó.hu