Automatikus bejelentkezés
belépés

Lehetősége nyílik rá, hogy keresését az Önhöz közelebb eső találatok szerint rendezze. Nem kell mást tennie, mint ezen az oldalon bejelölni helyzetét és a kereső az Önhöz légvonalban legközelebb eső találatokat fogja előnyben részesíteni.

3 db találat

múzeum Esztergom

kifejezésre
1

Múzeum Esztergom keresőszóval kapcsolatos cégek részletes listája és elérhetőségei a tudakozo.hu online rendszerében.

 • 1. Magyar Nemzeti Múzeum

  2660 Balassagyarmat, Palóc Liget 1.

  Nagy Iván (1824-1898) a balassagyarmati Vármegyeházán született a reformkor hajnalán. Sokat köszönhetett családjának és szülőhelyének. Vármegyei levéltáros apja a köznemesi hagyományok és igények szerint nevelte. A helyi katolikus elemi iskola után gimnáziumi éveit Egerben, Esztergomban és Vácott töltötte. 1841-1847 között a váci papneveldében folytatott tanulmányokat, ám utolsó vizsgái előtt úgy döntött inkább világi hivatást választ magának. Jogi tudományokból előbb Losoncon majd Pozsonyban tett vizsgát. ...


  Részletek
 • 2. Magyar Nemzeti Múzeum Vármúzeuma. Esztergom

  2500 Esztergom, Szent István tér 1.

  Az egykori királyi majd érseki palota fennmaradt és rekonstruált részeiben, a középkori épületrészek és freskómaradványok között jól áttekinthető kiállításon tárja a régészeti leleteket a közönség elé.
  Az alsó szint termeiben a népvándorlás korát megelőző időszak, továbbá a népvándorlás és a honfoglalás korának leleteit láthatjuk.
  A Szent Adalbert-székesegyházat Szent István építtette, maradványai a feltárások során kerültek elő. A XII. századi palota épségben megmaradt része, a Szent István terem képet...


  Részletek
 • 3. Balassa Bálint Múzeum - Esztergom

  2500 Esztergom, Mindszenty tér 5.


  Részletek